Κυριακή 31 Μαΐου 2020
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Σεμινάριο "Η επιμέλεια ως πρακτική"

 Η ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

CURATING PRACTISES

 Εισηγήτρια  Δρ.Εύα Κέκου. (Ιστορικός Τέχνης,θεωρητικός πολιτισμού).

Το σεμινάριο αυτό, έχει σκοπό να διερευνήσει την επιμέλεια εκθέσεων ως πρακτική. Θα εξετάσει πώς ο επιμελητής/τεχνοκριτικός/διοργανωτής αντίστοιχα, αναπτύσσει το concept της έκθεσης, κάνει την ανάλογη έρευνα και χειρίζεται τα πρακτικά αλλά και επικοινωνιακά ζητήματα της έκθεσης  ή/και της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες  εξετάζουν διάφορα είδη εκθέσεων (γκαλερί, μουσειακές, ατομικές, ομαδικές),εκδηλώσεις αλλά και διαλέξεις/ημερίδες. Στο πλαίσιο του, θα αναδειχθούν διεθνείς πρακτικές που αφορούν στις σύγχρονες μορφές τέχνης.                                                           

Το  σεμινάριο αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο δίνονται  παραδείγματα από την  επιμελητική δουλειά  της εισηγήτριας, ενώ στο δεύτερο οι συμμετέχοντες, καλούνται να αναπτύξουν  το σχεδιασμό μίας έκθεσης ως άσκηση και να τον παρουσιάσουν (ιδέα, χώρος πραγματοποίησης, δικαιολόγηση της επιλογής χώρου/έργων, παραγωγή δελτίου τύπου, επικοινωνία εκδήλωσης, διοργάνωση εγκαινίων, ροή έκθεσης, κλείσιμο έκθεσης, παράπλευρες  εκδηλώσεις στο πλαίσιό της, κατάλογος  και έντυπο υλικό έκθεσης, προϋπολογισμός,  κλπ).

Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει εντατικό χαρακτήρα υλοποιείται σε ένα τριήμερο (16 διδακτικές ώρες, Νοέμβριος 2017) Απευθύνεται σε φοιτητές, αποφοίτους των  καλλιτεχνικών σχολών, επαγγελματίες στον χώρο του πολιτισμού και των τεχνών, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο με κίνητρο την αγάπη για την τέχνη.

 

Κόστος συμμετοχής:150 ευρώ+Φ.Π.Α και 110+Φ.Π.Α για ανέργους και φοιτητές.

Υποβολή ενδιαφέροντος έως24-11, πληροφορίες: 210 9210333/697201118 info@trii.gr

  ekekou@gmail.com

επιστροφή