Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Aνοιχτό κάλεσμα Για συμμετοχή σε φιλοξενία καλλιτεχνών 2020 Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τέχνη των Νέων Μέσων | Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | Προθεσμία αιτήσεων: 9 Δεκεμβρίου 2019

 

Aνοιχτό κάλεσμα

Για συμμετοχή σε φιλοξενία καλλιτεχνών 2020

Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τέχνη των Νέων Μέσων

 

Προθεσμία αιτήσεων: 9 Δεκεμβρίου 2019.

 

EMAP/EMARE

HΕυρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τέχνη των Νέων Μέσων (EuropeanMediaArtPlatform) προσφέρει σε καλλιτέχνες των νέων μέσων από τους χώρους των νέων μέσων, των ψηφιακών τεχνών, του κινηματογράφου, του βίντεο, του ήχου, της ρομποτικής, της bio art και της media-based περφόρμανς, την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε φιλοξενίες καλλιτεχνών (residencies) διάρκειας 2 μηνών και να δημιουργήσουν νέα καλλιτεχνικά έργα που θα παρουσιαστούν σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις των μελών της πλατφόρμας.

 

Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση;

Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών αφορά ανερχόμενους καλλιτέχνες (και όχι φοιτητές) που έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο ή φορολογική έδρα σε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους χώρους των νέων μέσων, των εικαστικών, του design, του κινηματογράφου, της μουσικής και του ήχου.

 

Σε ποιους οργανισμούς μπορώ να κάνω αίτηση;

WerkleitzCentreforMediaArt(Γερμανία), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα), ArsElectronicaCenter(Αυστρία), BanditsMages(Γαλλία), FoundationforArt& CreativeTechnology/ FACT(Μεγάλη Βρετανία), IMPAKT(Ολλανδία), Kontejner(Κροατία), LABoralCentrodeArteyCreaciónIndustrial(Ισπανία), M-Cult (Φινλανδία), RIXC (Λετονία), WROCenterforMediaArtFoundation(Πολωνία).

 

Ορισμένοι οργανισμοί ενδέχεται να αναζητούν προτάσεις με πιο ειδική θεματολογία, επομένως ανατρέξτε στο προφίλ των μελών της πλατφόρμας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Πότε υλοποιείται το πρόγραμμα;

Η κάθε καλλιτεχνική φιλοξενία θα έχει διάρκεια 2 μηνών. Οι καλλιτέχνες μπορούν να κάνουν αίτηση για ένα από τα δυο χρονικά διαστήματα:

 

— Απρίλιος - Αύγουστος 2020

— Ιανουάριος - Μάιος 2021

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να επιλέξουν μια από τις δύο παραπάνω επιλογές ή να δηλώσουν ότι είναι διαθέσιμοι και για τα δυο χρονικά διαστήματα. Το ακριβές χρονικό διάστημα θα προκύψει κατόπιν συμφωνίας με τον φορέα φιλοξενίας.

 

 

 

Τι προσφέρει το πρόγραμμα φιλοξενίας;

  • χορηγία 3.000 ευρώ
  • 4.000 ευρώ για τα έξοδα παραγωγής
  • Κάλυψη εξόδων διαμονής και μετακίνησης
  • δυνατότητα επαγγελματικής καθοδήγησης από ειδικούς στον χώρο του πολιτισμού
  • …δείτε την πλήρη λίστα στο www.emare.eu/call.emare.eu

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ιστοσελίδα emare.eu/ call.emare.eu, επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους, σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και μια αρχική πρόταση του έργου/πρότζεκτ που θα ήθελαν να αναπτύξουν κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής φιλοξενίας.

 

επιστροφή