Path: First Page »
Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το 2ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας, Ρέθυμνο Κρήτης (29/01/2013)
2ο Συμπόσιο Ελληνικής Γαστρονομίας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
“Φαγητό, Μνήμη και Ταυτότητα στην Ελλάδα και στην Ελληνική Διασπορά"
Aμάρι (Ρέθυμνο Κρήτης) 20-21 Ιουλίου 2013
Το συμπόσιο επιδιώκει να εγείρει ερωτήματα και να δώσει απαντήσεις γύρω από τις σχέσεις που έχουν το φαγητό, το ποτό, οι διατροφικές και μαγειρικές συνήθειες, οι γεύσεις και οι συνταγές με τη μνήμη και την ταυτότητα (ατομική, ταξική, ομαδική, τοπική, εθνική, εθνοτική κ.λ.π.), από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα και στη διασπορά.
Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή επιστημόνων και επαγγελματιών από το χώρο των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών επιστημών (αρχαιολογία, εθνοαρχαιολογία, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, ιστορία, διαπολιτισμικές σπουδές, εκπαίδευση, ηθική, γυναικείες σπουδές, λογοτεχνία, φιλολογία κ.λ.π.), εθνοβοτανολόγων, καλλιτεχνών, ακτιβιστών, επαγγελματιών από το χώρο της γαστρονομίας και της παραγωγής τροφίμων κ.α.
Διοργάνωση:
Μαριάνα Καβρουλάκη (ερευνήτρια της Ιστορίας της Διατροφής)
και
Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης
Μαριάνα Καβρουλάκη (ερευνήτρια της Ιστορίας της Διατροφής)
και
Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του συμποσίου http://hellenicgastronomy.wordpress.com
Mariana Kavroulaki
Experimental Archaeologist-
Food Historian
Founder & Co-organizer
of the Symposia of Greek Gastronomy
tel. +30-6970988908
fax: 28210-31518
Founder & Co-organizer
of the Symposia of Greek Gastronomy
tel. +30-6970988908
fax: 28210-31518
Όσες ανακοινώσεις δεν φέρουν το λογότυπο του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, έχουν συνταχθεί από τον αντίστοιχο Φορέα, ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου τους. Το Γραφείο Διασύνδεσης φροντίζει μόνο για την αναδημοσίευσή τους.