Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Τελευταία Νέα

ΕΝΤΟΣ / ΕΚΤΟΣ,Ηρακλής Κοπίτας Τhe past as about to happen #1: α false memory incident in the form of a stolen glance of pasts

ΕΝΤΟΣ / ΕΚΤΟΣ,Ηρακλής Κοπίτας Τhe past as about to happen #1: α false memory incident in the form of a stolen glance of pasts

Για το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ πατήστε εδώ

 

 

Ανοικτή Πρόσκληση συμμετοχής στην performance An act of Memory – Athens/View In and Out στο πλαίσιο του project Εντός/Εκτός της ΜοΚΕ ΑΣΚΤ

 

Ανοικτή Πρόσκληση (OpenCall) συμμετοχής στην performance An act of Memory – Athens/View In and Out

στο πλαίσιο του projectΕντός/Εκτόςτης ΜοΚΕ ΑΣΚΤ

Για το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ

 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Η ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ της ΑΣΚΤ ανακοινώνει ότι ο μη κερδοσκοπικός/μη κυβερνητικός οργανισμός  Industry Disruptors Game Changers με τη στήριξη του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας (GEN) διοργανώνουν τους παρακάτω διεθνείς διαγωνισμούς καινοτομίας:

1.      Creative Business Cup: Είναι το πρωτάθλημα δημιουργικής επιχειρηματικότητας το οποίο διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα το σε συνεργασία με το Center for Culture and Experience Economy, CKO στην Κοπεγχάγη με στόχο την ανάδειξη δημιουργικών ιδεών και την ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα των δημιουργικών βιομηχανιών. Ο νικητής του Διαγωνισμού θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διεθνή Τελικό που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 17-19 Νοεμβρίου στην Κοπεγχάγη, με την συμμετοχή 400 επενδυτών μελών του δικτύου EuropeanBusinessAngelsNetwork, και να διαγωνιστεί ανάμεσα σε 63 χώρες, κερδίζοντας όχι μόνο διεθνή αναγνωρισιμότητα, αλλά και σημαντικά έπαθλα και υπηρεσίες.   Ο διαγωνισμός αφορά ταλαντούχους επιχειρηματίες και εν δυνάμει επιχειρηματίες στους εξής τομείς: 

 • Σχέδιο
 • Αρχιτεκτονική
 • Παραγωγή περιεχομένου
 • Διαφήμιση
 • Βιβλία/ Τύπος
 • Μουσική
 • Φιλμ και video
 • Τέχνη και Χειροτεχνία
 • Ραδιόφωνο και Τηλεόραση
 • Ψυχαγωγικά Πάρκα & Ζωντανές Σκηνές
 • Γαστρονομία
 • Δραστηριότητες αναψυχής  

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

2.     Get in the Ring: Διοργανώνεται για 4η χρονιά στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Erasmus Centre for Entrepreneurship. Startups από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται σε ένα «ring καινοτομίας» με επίκεντρο την έμπνευση, τη δικτύωση και τις επενδύσεις. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

3.     Future Agro Challenge: Είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα για τους πρωτοπόρους, οραματιστές και ηγέτες που θέλουν να αλλάξουν την καθημερινή μας ζωή με επίκεντρο την αγροτική παραγωγή, τη διατροφή και έναν νέο τρόπο ζωής.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

4.     Clean Tech Open Global Ideas Με επίκεντρο την ενέργεια και τις καθαρές τεχνολογίες, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά φέτος, σε συνεργασία με τον επιταχυντή CleanTech Open, Silicon Valley. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Από 1 έως 4 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων οι Industry Disruptors Game Changers με τη στήριξη του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας (GEN) καλούν το ελληνικό και παγκόσμιο επιχειρηματικό οικοσύστημα να συμμετέχει στο Disrupt Startup ScaleUP  “EntrepreneurshipUnder Siege για ένα τετραήμερο στο οποίο η παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα θα έχει τα μάτια της στραμμένα στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει ομιλητές, επενδυτές, funds, angel investors καιstartups από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στους διεθνείς ομιλητές που έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους είναι ο Jeff Hoffman, Ιδρυτής της Priceline, ο Ali SabanciΙδρυτής της Pegasus Airlines, ο Trevor Parsons συν-Ιδρυτής της Logentries, PhD Chief Scientist, ο Patrick OSullivan IBM STSM &Chief Architect, Innovation & Development, IBM Ireland Lab και η KavitaShukla, Ιδρυτής της Fenugreen.

Παράλληλα με τους τελικούς των διαγωνισμών. θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων, όπως διαδραστικά workshops masterclassesB2B συναντήσεις, συζητήσεις σε πάνελ, “speed-dating” (investors – startups), ενώ όλο το τετραήμερο θα πλαισιώνεται από μουσικό & ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Πληροφορίες για όλη την εκδήλωση θα βρείτε εδώ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εκπόνηση Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης της Πράξης "Πρακτική Άσκηση ΑΣΚΤ"

Η Επιτροπή Ερευνών της ΑΣΚΤ αποφασίζει τη δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων προς σύναψη μίας σύμβασης μίσθωσης έργου για την παροχή έργου από εξωτερικό εμπειρογνώμονα με αντικείμενο την εκπόνηση Έκθεσης Εξωτερικής Αξιολόγησης της Πράξης «Πρακτική Άσκηση ΑΣΚΤ» (MIS 299954)

Για το κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ

Για την αίτηση πατήστε εδώ

Για την υπεύθυνη δήλωση πατήστε εδώ

ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ Project Space: Ζωή Σκλέπα Leave your house one morning

ΕΝΤΟΣ / ΕΚΤΟΣ

ένα project διαρκείας στη στοά της οδού Πανεπιστημίου 44

στο πλαίσιο της ΜΟΚΕ της ΑΣΚΤ

 

Επιμέλεια και θεωρητική υποστήριξη εκθέσεων: Χάρις Κανελλοπούλου

 

Ζωή Σκλέπα

Leave your house one morning

Εγκαίνια: Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 στις 19:30

Μέγαρο Κωνσταντόπουλου, στοά της οδού Πανεπιστημίου 44

Διάρκεια: 19-30 Ιουνίου 2015

Δευτέρα-Παρασκευή: 9:30-21:30

Σάββατο: 9:30-18:00, Κυριακή: 9:30-13:00

 

Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ

Για την αφίσα πατήστε εδώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ PROJECT ΕΝΤΟΣ/ΕΚΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ & ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

Για το αναλυτικό κείμενο της πρόσκλησης πατήστε εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ"

Για να δείτε την ανακοίνωση του σεμιναρίου πατήστε εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ MARKETING & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Για την ανακοίνωση του σεμιναρίου πατήστε εδώ

Σεμινάριο "ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ & ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΟΥ"

Για την ανακοίνωση του σεμιναρίου πατήστε εδώ

Εκδήλωση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα από το Impact Hub Athens

Την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015 το Impact Hub Athens διοργανώνει το “Discover Impact”, μία εκδήλωση για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες 

Διαγωνισμός Pitching «The Squeeze», την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, από τις 18:00 έως τις 21:00, από το Orange Grove, στο πλαίσιο των δράσεων της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας

Το Orange Grove είναι χώρος εργασίας και συνεργασίας και δίκτυο για την κοινότητα των νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με ολλανδικές και ελληνικές επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Την  Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, από τις 18:00 έως τις 21:00, θα λάβει χώρα, στο χώρο του Orange Grove, (Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7), ο δεύτερος Διαγωνισμός Pitching «TheSqueeze».

Κατά τη διάρκεια του «TheSqueeze», 8 επιλεγμένα startups του OrangeGrove θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στην κριτική επιτροπή. Τα 2 καλύτερα startups θα λάβουν αντίστοιχα 15.000 και 10.000 ευρώ ως χρηματοδότηση για την επιχείρησή τους.

Οι ομάδες που θα παρουσιαστούν στο OrangeGrove, επιλέχθηκαν από την επιτροπή επιλογής του OrangeGrove, η οποία αποτελείται από στελέχη των χορηγών, συνεργάτες και υποστηρικτές της πρωτοβουλίας της Ολλανδικής πρεσβείας.

Για περισσότερες πληροφορίες 

Μέχρι τη Δευτέρα 30 Μαρτίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων των φοιτητών της ΑΣΚΤ στον 1ο διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων που διοργανώνει η ΔΑΣΤΑ.

Η «Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας» σε συνεργασία με τη «Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, διοργανώνει τον 1ο διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές της Σχολής να διατυπώσουν και να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα κατατεθούν από τους φοιτητές, θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή με βάση την καινοτομία της ιδέας, την καλλιτεχνική και την πολιτιστική της διάσταση , την πληρότητα της περιγραφής και τη δυνατότητα μετεξέλιξής της σε βιώσιμη δραστηριότητα .

 

Όροι Συμμετοχής και προθεσμία υποβολής

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι ενεργοί φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες), χωρίς περιορισμό ως προς το θεματικό πεδίο της επιχειρηματικής ιδέας. 

Οι φοιτητές μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μεμονωμένα ή σε ομάδες (μέχρι πέντε άτομα) ενώ ένα μέλος θα δηλωθεί ως συντονιστής και εκπρόσωπος της ομάδας.

Η δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dasta@asfa.grμέχρι και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, με την αποστολή του εντύπου υποβολής του επιχειρηματικού σχεδίου .

Κριτήρια αξιολόγησης

 • Η καινοτομία της ιδέας.
 • Η πληρότητα περιγραφής.
 • Η καλλιτεχνική και η  πολιτιστική  διάσταση της ιδέας.
 • Η δυνατότητα μετεξέλιξής της σε βιώσιμη δραστηριότητα.

 

Βραβεία

Οι φοιτητές που θα καταθέσουν την πρόταση που θα αξιολογηθεί ως επικρατέστερη από την Ειδική Επιτροπή, θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν για έξι μήνες στο πρόγραμμα OrangeGrove που υλοποιεί η Ολλανδική Πρεσβεία και το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε νέους που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.

Tα τρία καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τη ΔΑΣΤΑ.

 

Λοιποί όροι

Όλες οι επιχειρηματικές ιδέες και σχέδια θα αντιμετωπισθούν πλήρως εμπιστευτικά σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού.

 

Κείμενο Προκήρυξης

Έντυπο Υποβολής Πρότασης

 

Πληροφορίες : Γραφείο ΔΑΣΤΑ

Τηλ : 2103897157

Mail : dasta@asfa.gr

 

Πρόσκληση σε δημιουργούς για υποβολή ταινιών μικρού μήκους γαστρονομικού ενδιαφέροντος για το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου της Αθήνας (AICFF) στο πλαίσιο των "Ημερών Γαστρονομίας" στις 22, 23 & 24 Μαΐου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη

Το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου της Αθήνας (AICFF)  θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των "Ημερών Γαστρονομίας" στις 22, 23 & 24 Μαΐου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. 

Οι διοργανωτές προσκαλούν δημιουργούς από όλη την Ελλάδα να υποβάλλουν ταινία μικρού μήκους γαστρονομικού ενδιαφέροντος (διάρκειας έως 40') σε ψηφιακή μορφή (πχ. avi, mpeg4, mov), έως τις 30 Απριλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες  και http://και http:// http://www.imeres-gastronomias.gr

Δυνατότητα υποβολής συμμετοχών στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ:http://www.imeres-gastronomias.gr/aicff/submission.html

 

 

 

 

 

 

 

Open call για το δεκαήμερο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών (residency) Khôra (Xώρα) 26 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2015 Άνω Σύρος, Κυκλάδες.

Το πρόγραμμα Khôra // Χώρα πραγματοποιείται στη Σύρο και αφορά καλλιτέχνες που επικεντρώνονται είτε στην κινούμενη εικόνα (βίντεο/κινηματογράφος) είτε στον ήχο, και οι οποίοι καλούνται να συνεργαστούν εντατικά για δέκα ημέρες, με σκοπό τη δημιουργία ομαδικών συνθέσεων.

Η διοργάνωση είναι μια σύμπραξη των Ηχητικών Συναντήσεων Σύρου (Syros Sound Meetings) που διοργανώνουν residencies και εργαστήρια στην Άνω Σύρο από το 2012, και του ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (Syros International Film Festival), που ξεκίνησε το 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε τα σχετικά έγγραφα στα

Ελληνικά

Αγγλικά 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΣΤΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

1ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων

 

Η «Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας» σε συνεργασία με τη «Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, διοργανώνει τον 1ο διαγωνισμό Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές της Σχολής να διατυπώσουν και να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα κατατεθούν από τους φοιτητές, θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή με βάση την καινοτομία της ιδέας, την καλλιτεχνική και την πολιτιστική της διάσταση , την πληρότητα της περιγραφής και τη δυνατότητα μετεξέλιξής της σε βιώσιμη δραστηριότητα .

 

Όροι Συμμετοχής και προθεσμία υποβολής

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι ενεργοί φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες), χωρίς περιορισμό ως προς το θεματικό πεδίο της επιχειρηματικής ιδέας. 

Οι φοιτητές μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μεμονωμένα ή σε ομάδες (μέχρι πέντε άτομα) ενώ ένα μέλος θα δηλωθεί ως συντονιστής και εκπρόσωπος της ομάδας.

Η δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση dasta@asfa.gr  μέχρι και τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, με την αποστολή του εντύπου υποβολής του επιχειρηματικού σχεδίου.

Κριτήρια αξιολόγησης

 • Η καινοτομία της ιδέας.
 • Η πληρότητα περιγραφής.
 • Η καλλιτεχνική και η  πολιτιστική  διάσταση της ιδέας.
 • Η δυνατότητα μετεξέλιξής της σε βιώσιμη δραστηριότητα.

 

Βραβεία

Οι φοιτητές που θα καταθέσουν την πρόταση που θα αξιολογηθεί ως επικρατέστερη από την Ειδική Επιτροπή, θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν για έξι μήνες στο πρόγραμμα Orange Grove που υλοποιεί η Ολλανδική Πρεσβεία και το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε νέους που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση.

Tα τρία καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί από τη ΔΑΣΤΑ.

 

Υποστήριξη των φοιτητών στην σύνταξη των επιχειρηματικών σχεδίων

Για την υποστήριξη των φοιτητών στην σύνταξη και διατύπωση της πρότασής τους, έχουν προγραμματιστεί από την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας :

1.       Σεμινάριο με θέμα “Βασικές Αρχές Marketingκαι Επιχειρηματικότητας” με εισηγήτρια την Διδάκτορα-Επικοινωνιολόγο κα Λήδα Τσενέ, το οποίο θα υλοποιηθεί σε δύο συναντήσεις στην αίθουσα του υπογείου σινεμά της Ανωτάτης Σχολής Καλών τεχνών ως εξής :

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρες 10.00-14.00

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρες 10.00-14.00,

2.Σεμινάριο «Mentoring» με εισηγητή τον Σύμβουλο Διοίκησης-Καινοτομίας, κ. Γεώργιο Βαρδάξογλου, στην αίθουσα του υπογείου σινεμά της ΑΣΚΤ την

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 και ώρες 17.00-20.00

 

Λοιποί όροι

Όλες οι επιχειρηματικές ιδέες και σχέδια θα αντιμετωπισθούν πλήρως εμπιστευτικά σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού

Κείμενο Προκήρυξης 

Εντυπο υποβολής πρότασης 

 

Πληροφορίες : Γραφείο ΔΑΣΤΑ

τηλ  : 2103897157 

mail : dasta@asfa.gr

Aνοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2015.

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2015. 

To πρόγραμμα του Φεστιβάλ με θεματικό τίτλο “Reframing Memory” διασταυρώνει επιλεγμένες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, όπως φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις, ενισχύοντας τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες προτάσεων ανάλογα με το μέσο έκφρασης ή τον τρόπο που το χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης:
Κεντρικό Πρόγραμμα Εκθέσεων
Πρόγραμμα Προβολών
Photobook Show

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προθεσμία υποβολής: 16 Φεβρουαρίου 2015

 

Πρόσκληση σε φωτογράφους, καλλιτέχνες και επιμελητές από όλο τον κόσμο για την υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2015. Οι επιλεγμένες προτάσεις θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) από τις 3 Ιουνίου έως τις 26 Ιουλίου 2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Προθεσμία υποβολής: 16 Mαρτίου 2015

 

Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών. Το Φεστιβάλ ενσωματώνει σύγχρονους τρόπους αφήγησης και ανάγνωσης της εικόνας, παρουσιάζοντας projects που αξιοποιούν δημιουργικά τα οπτικοακουστικά μέσα ως όχημα για την ανάδειξη διαφορετικών οπτικών και όψεων της κοινωνικής πραγματικότητας.

PHOTOBOOK SHOW

Προθεσμία υποβολής: 16 Mαρτίου 2015

 

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί μία παράλληλη έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο, εστιάζοντας σε βιβλία καλλιτεχνών και αυτοεκδόσεις (self published). Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε καλλιτέχνες και εκδοτικούς οίκους από όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του φεστιβάλ http://www.photofestival.gr/ ή απευθυνθείτε στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, τηλ. 210 9211 750, e-mail: contact@hcp.gr.

Ανακοίνωση για διενέργεια σεμιναρίου από την Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης με εισηγητή τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκο Χατζηνικολάου με θέμα «ο Μοντερνισμός του Γκρέκο» το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκ

Η Εταιρεία Ελλήνων Iστορικών Τέχνης (Ε.Ε.Ι.Τ) συνεχίζει τον κύκλο των Σεμιναρίων ιστορίας της τέχνης που εγκαινίασε το 2011. Πρόκειται για ολοήμερα Σεμινάρια που απευθύνονται στους ιστορικούς τέχνης, στους καλλιτέχνες αλλά και στους φιλότεχνους και στοχεύουν στην εξοικείωση του ελληνικού κοινού με τα σημαντικότερα ρεύματα της ευρωπαϊκής τέχνης και με το έργο σημαντικών καλλιτεχνών. Τα Σεμινάρια, που συνάντησαν μεγάλη ανταπόκριση, πραγματοποιούν ιστορικοί τέχνης διεθνούς εμβέλειας. Έτσι, μετά τους καθηγητές Ernst van de Wetering (Σεμινάριο για τον Ρέμπραντ), Rudolf Preimesberger (Σεμινάριο για το μπαρόκ και τον Καραβάτζο) και T. J. Clark (Σεμινάριο για την Γκερνίκα του Πικάσο και για τη «Δοκιμασία της Δύσης»), η Ε.Ε.Ι.Τ έχει προσκαλέσει –με αφορμή τον εορτασμό του έτους Γκρέκο– τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκο Χατζηνικολάου ο οποίος θα μιλήσει για τη ζωγραφική του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου. Στον καθηγητή Χατζηνικολάου οφείλονται σημαντικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Έτους Γκρέκο 2014» (οι εκθέσεις «O Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, το διεθνές συνέδριο «Εl Greco.The Cretan years» στις 21-23 Ιουνίου στο Ηράκλειο, «Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο» στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη καθώς και το διεθνές επιστημονικό Συνέδριο «Ο El Greco από την Κρήτη στη Βενετία, στη Ρώμη, στο Τολέδο» στις 21 - 23 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς).

Το κεντρικό θέμα του Σεμιναρίου έχει ως τίτλο «Ο μοντερνισμός του Γκρέκο». O Νίκος Χατζηνικολάου θα μιλήσει για την «ανακάλυψη» του μοντερνισμού του Γκρέκο κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα, για την αντιμετώπιση της τέχνης του από τους ανθρώπους της δικής του εποχής στο Τολέδο, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, ενώ θα αναλύσει παραδειγματικά ορισμένα έργα του Θεοτοκόπουλου μεταξύ των οποίων το περίφημο Espolio (Ο διαμερισμός των ιματίων) και το Άποψη και χάρτης του Τολέδου.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, από τις 11:30 έως τις 17:30 στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη.  

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ο μοντερνισμός του Γκρέκο

Πρόγραμμα

Νίκος Χατζηνικολάου

11:30-12:15: «Η ανακάλυψη του μοντερνισμού του Γκρέκο. Aπό τον Γκωτιέ στον Άντονυ Μπλαντ»

12:15-12:45 : παύση για καφέ

12:45-13:30: «Η αντιμετώπιση της ζωγραφικής του Γκρέκο από τους συγχρόνους του στο Τολέδο»

μεσημεριανή παύση

15:30-16:15: «Η ζωγραφική του Γκρέκο: Ο διαμερισμός των ιματίων, Η Παναγία του Ελέους, Άποψη και χάρτης του Τολέδου»

16:15-16:35: παύση για καφέ

16:45-17:30: «Η πραγματικότητα του πρώιμου μοντερνισμού και οι αναχρονιστικές προσεγγίσεις του»

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς) - Πειραιώς 138

Είσοδος ελεύθερη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ,ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟ.Κ.Ε. ΑΣΚΤ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ Κ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2014-15 "ΤΕΧΝΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ"

ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2014-15 ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΤΕΧΝΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ κος ΣΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

 


περισσότερα

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση για τη «Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ)» την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

 

 

Open file GR.jpg

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Σας προσκαλούμε σε ενημερωτική εκδήλωση για τη

«Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ)»,

την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014και ώρα 18.00,

στον κόμβο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας INNOVATHENS,

στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των παρεχόμενων υπηρεσιών

και δράσεων του έργου, ενώ η ομάδα υποστήριξης της Θερμοκοιτίδας θα παρέχει πληροφορίες και οδηγίες για τη συμπλήρωση και ηλεκτρονική υποβολή

της αίτησης ένταξης στη ΘΕΑ.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Παρακαλούμε να στείλετε συμπληρωμένο το συνημμένο δελτίο συμμετοχής

(fax : 211 1036902, e-mail : info@theathensincube.gr). Για περισσότερες πληροφορίες: 211 1036900-01.

 

Πρόσβαση:Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21, Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο».

Δωρεάν μαθήματα Ρώσικης Γλώσσας από τον Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων

Ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων  (ΣΕΕ) ( http://www.see1924.gr/portal/index.php?lang=el ) θα οργανώσει τον Οκτώβριο 2014, νέα τμήματα για δωρεάν εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας.

Τα μαθήματα θα γίνονται ένα δίωρο την εβδομάδα, πρωινές και απογευματινές ώρες, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων  (ΣΕΕ), (Βουλής 44Α, 1ος όροφος, Πλατεία Συντάγματος) και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2015.

Όσοι/ες ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να αποστείλουν σχετικό e-mail στο info@see1924.gr για να λάβουν γραπτώς αναλυτικά τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και την σχετική αίτηση.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων στο Δήμο Αθηναίων

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων στο Δήμο Αθηναίων» (Θ.Ε.Α.), το οποίο αφορά στη δημιουργία και λειτουργία θερμοκοιτίδας επιχειρηματικότητας, όπου θα φιλοξενηθούν νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), για χρονικό διάστημα έως 18 μηνών. Η δράση εντάσσεται στο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος «Έργο Αθήνα», που υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων.

Σκοπός του ΕΒΕΑ είναι μέσω της «Θ.Ε.Α.» να παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην Αθήνα. Η «Θ.Ε.Α.» απευθύνεται σε ανθρώπους με καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες, οι οποίοι με τη σωστή και εξειδικευμένη υποστήριξη από ειδικούς στα πρώτα τους βήματα, θα έχουν την ευκαιρία να μεταμορφώσουν τις ιδέες τους σε μια νέα δυναμική επιχείρηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:  

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Κεφαλληνίας 45 & Κομνά Τράκα

112 57 Αθήνα

Τηλ: 211 1036900-01

Φαξ: 211 1036902

 

http://www.theathensincube.gr/

 

Πληροφορίες 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών «Τέχνη, δίκαιο και Οικονομία» στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο αντικείμενο «Τέχνη, Δίκαιο και Οικονομία» (Master of Arts in Art, Law and Economy) για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Η διδασκαλία των μαθημάτων του Π.Μ.Σ. γίνεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.
Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) είναι ο καθηγητής Νομικής κ. Αθανάσιος Γ. Καΐσης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Οι διδάσκοντες προέρχονται και από πανεπιστήμια της αλλοδαπής.
 
Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) μετά από κύκλο σπουδών, ο οποίος περιλαμβάνει την παρακολούθηση  μεταπτυχιακών μαθημάτων δύο διδακτικών εξαμήνων καθώς και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Στo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι Νομικών, Πολιτικών και Οικονομικών Τμημάτων/Σχολών, Ιστορίας της Τέχνης, Φιλοσοφικών Σχολών, Πανεπιστημίων της ημεδαπής ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3391/2005, άρθρο 4 παρ. 2, όπως συμπληρώθηκε με την παρ. 2 του αρ. 18 του ν. 3577/2007
To Π.Μ.Σ. «Τέχνη, Δίκαιο και Οικονομία» (Master of Arts in Art, Law and   Economy) έχει ως αντικείμενο την παροχή εκπαίδευσης μεταπτυχιακού επιπέδου στο δίκαιο, την τέχνη και την οικονομία με σκοπό να διερευνηθεί και να εμπεδωθεί η λειτουργική αλληλεξάρτηση τέχνης – δικαίου – οικονομίας.

Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου των προπτυχιακών σπουδών κάθε υποψήφιου με το επιστημονικό πεδίο του Π.Μ.Σ., το βαθμό του διπλώματος ή πτυχίου, την επίδοση στη διπλωματική εργασία και σε προπτυχιακά μαθήματα συναφή με το Π.Μ.Σ., την πιστοποιημένη άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, το βιογραφικό σημείωμα του υποψήφιου και τις συστατικές επιστολές.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2014,(ή μέχρι την κάλυψη των θέσεων) στη Γραμματεία της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΔΙ.ΠΑ.Ε.:
• Αίτηση σε ειδικό έντυπο που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Σχολής (www.hum.ihu.edu.gr)
• Επικυρωμένο αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου(oι ενδιαφερόμενοι που αναμένουν να ολοκληρώσουν τις βασικές σπουδές τους έως το Σεπτέμβριο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο με την ως τώρα αναλυτική τους βαθμολογία) 
• Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας
• Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
• Πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας του επιπέδου Γ2/C2 ( άριστη γνώση)
• Δύο συστατικές επιστολές
• Δύο φωτογραφίες

Πρόσθετες  πληροφορίες  παρέχονται  από  τη  Γραμματεία  και την Programme Μanager της Σχολής  του  ΔΙ.ΠΑ.Ε.   (τηλ. 2310– 807529, 807527  και 807525).

http://www.ihu.edu.gr/legal/index.php/en/ma-in-art-law-and-economy

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΟΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΩΝ/ΝΟ ΣΤΑΦΥΛΛΑΚΗ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/7/2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΟΚΕ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών “Πληροφορική & Πολυμέσα” στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

“Πληροφορική & Πολυμέσα”

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015

Στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης λειτουργεί, από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, θεσμοθετημένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ).

Στόχος του Π.Μ.Σ είναι η απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε) στην «Πληροφορική & Πολυμέσα»

 Η διάρκεια σπουδών για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε είναι τουλάχιστον τρία εξάμηνα.

Το παρόν Π.Μ.Σ απευθύνεται κυρίως σε Πτυχιούχους Τμημάτων Πληροφορικής, Τμημάτων Μηχανικών Υπολογιστών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ή αντίστοιχων και ισότιμων τμημάτων της ημεδαπής και των ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

 

Υποβολή Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν έως την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014  στην Γραμματεία του Μ.Π.Σ  πλήρη Φάκελο Υποψηφιότητας ο οποίος θα πρέπει να περιέχει επί ποινή αποκλεισμού, όλα τα δικαιολογητικά που μπορείτε να βρείτε στα συννημένα αρχεία  

Αίτηση

Προκήρυξη

Προσόντα

 

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ- ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Α.Σ.Κ.Τ.

Συνεχίζονται τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ΜΟ.Κ.Ε. της Α.Σ.Κ.Τ και έχουν ως στόχο να δώσουν στους σπουδαστές πληροφορίες - εργαλεία - τρόπους προώθησης, προστασίας, επικοινωνίας της τέχνης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας σύμφωνα με τους όρους και τις ανάγκες-απαιτήσεις της σύχρονης εποχής και αγοράς.

Συγκεκριμένα προσφέρονται τρία (3) ακόμα σεμινάρια που θα συνεχιστούν και στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος:

1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ MARKETING & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (διδάσκει η ΛΗΔΑ ΤΣΕΝΕ) , (ανακοίνωση)

2. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ & ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ (διδάσκει η ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΚΕΛΛΟΥ) (ανακοίνωση)

3. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ & ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΟΥ (διδάσκει η ΛΗΔΑ ΤΣΕΝΕ) (ανακοίνωση)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΜΟ.Κ.Ε. ΑΣΚΤ

Ο οικονομολόγος-ερευνητής Ζούνης Θεοκλής-Πέτρος θα παρουσιάσει σε 2 τετράωρες συναντήσεις σε φοιτητές κ απόφοιτους της ΑΣΚΤ σεμινάριο για το ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Συμμετοχές στο Γραφείο ΜΟΚΕ ΑΣΚΤ Πατησίων 42, κα εύη κάρμα, 2103897123 και στο evi@asfa.gr

Λεπτομέρειες για το σεμινάριο στη σχετική ανακοίνωση.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- 2014

ΟΚΤΩ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΜΟ.Κ.Ε. ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ.

ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1.ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

2.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

3.ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

4.MENTORING

5.MARKETING

6.ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΑΣ

7.ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΕΙΡΑΜ.ΕΚΘΕΣΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

8.ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΟΥ

 

ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΟ.Κ.Ε.

 

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 17-22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΝ κο ΝΤ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟ

 

 

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε και επισήμως τη λειτουργία της ιστοσελίδας μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση dasta.asfa.gr.

περισσότερα

Ρόλος της Δ.Α.ΣΤΑ.

Ρόλος της Δ.Α.ΣΤΑ.

Η δομή αυτή αποτελεί ενέργεια συνένωσης, μετεξέλιξης και εξορθολογισμού των δομών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, που αφορούν στη σταδιοδρομία των φοιτητών τους και τη σύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας.

Ο ρόλος της Δ.Α.ΣΤΑ. είναι να: 

 • συλλαμβάνει και να αναπτύσσει τη στρατηγική του Ιδρύματος με στόχο τη σύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων του με την αγορά εργασίας.
 • μεριμνά για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης και συντονισμένης προσέγγισης των επιμέρους δομών και πολιτικών του Ιδρύματος που αφορούν στην επαγγελματική αποκατάσταση.
 • εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Ιδρύματος και υλοποιεί τις σχετικές αποφάσεις, σε συνεργασία πάντοτε με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
περισσότερα