Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Μια μοναδική πτυχιακή παράσταση “ανοίγει” νέους νοηματικούς δρόμους…

Toυ ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Η πτυχιακή παρουσίαση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) – του φοιτητή Αντώνη Αντζουλίδη –είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη. Για πρώτη φορά η “παράσταση της παρουσίασης” θα εμπεριέχει την απόδοση του κειμένου παρουσίασης στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμη στους κωφούς ή βαρήκοους συμφοιτητές.

Η ιστορική αυτή “πτυχιακή” θα παρουσιαστεί δυο φορές, 12 ακριβώς το μεσημέρι η πρώτη και 8 το βράδυ η δεύτερη. Σήμερα Τετάρτη λοιπόν – μεσημέρι και βράδυ – στον εκθεσιακό χώρο της ΑΣΚΤ “Νίκος Κεσσανλής”, Πειραιώς 256, περιοχή Αγίου Ιωάννου Ρέντη. Εκτός από τον ίδιο τον Αντζουλίδη στις νοηματικά δουλεμένες παραστάσεις της παρουσίασης θα συμμετέχουν οι εικαστικός και ηθοποιός Σοφία Ζάγκα (στην μεσημεριανή) και η ηθοποιός Όλγα Δαλέκου (στην βραδινή).

Αυτό που εν κατακλείδι πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η ιστορική αυτή πρώτη παράσταση παρουσίασης διπλωματικής εργασίας με απόδοση του κειμένου στην ΕΝΓ απηχεί την διαρκή ωρίμανση της σχέσης μεταξύ φοιτητών με αναπηρία και μη, τα επάλληλα βήματα κατάκτησης ολοένα και βαθύτερων επιπέδων συνεκπαίδευσης. Η πολύ-συζητημένη συνεκπαίδευση, δεν είναι άλλωστε στην πράξη τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από την διαρκή διαδικασία κατάκτησης βήμα προς βήμα ολοένα και βαθύτερων επιπέδων της…

 

επιστροφή