Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Oμαδική έκθεση αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ “Διάλογος# 9: Εργασία/Work” στο Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Παλλήνης

Oμαδική έκθεση αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ “Διάλογος# 9: Εργασία/Work” στο Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Παλλήνης
Oμαδική έκθεση αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ “Διάλογος# 9: Εργασία/Work” στο Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Παλλήνης
Oμαδική έκθεση αποφοίτων της Α.Σ.Κ.Τ “Διάλογος# 9: Εργασία/Work” στο Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Παλλήνης
 
View this email in your browser
Ο Δήμος Παλλήνης, η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, σας προσκαλούν στην έκθεση σύγχρονης τέχνης “Διάλογος #9: Εργασία / Work” στο “Κέντρο Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Πρώην Αποθήκες Καμπά” που θα εγκαινιαστεί τo Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 στις 19:00.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες απόφοιτοι του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών:

Δήμητρα Κονδυλάτου
Δημήτρης Παπουτσάκης
Γαρυφαλλιά Σπανού


Συμμετέχοντες φοιτητές του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης:

Χαρά Σκλαβούνου
Μάγια Παπακώστα

 
Συνεχίζοντας τη σειρά εκθέσεων με θέμα τέχνη και παγκοσμιοποίηση, η έκθεση Διάλογος #9 αφιερώνεται στο ζήτημα της Εργασίας / Work. H σειρά εκθέσεων επικεντρώνεται σε θέματα που αναδεικνύονται κεντρικά και κρίσιμα στη σύγχρονη συνθήκη της ολοκληρωμένης παγκοσμιοποίησης και φαίνεται να απασχολούν ιδιαίτερα και το πεδίο της τέχνης, όπως είναι η οικονομία, η εργασία, ο ακτιβισμός κ.α.

Το ζήτημα της εργασίας έχει απασχολήσει τους καλλιτέχνες έντονα ήδη σε διάφορες φάσεις του μοντερνιστικού κινήματος. Στη σύγχρονη τέχνη η συζήτηση αυτή έχει επανέλθει δυναμικά, αυτή όμως δεν περιγράφει μια επιστροφή στους όρους που το ζήτημα αυτό προσεγγίστηκε στο παρελθόν, αλλά αφορά ριζικούς μετασχηματισμούς που σχετίζονται με τις ιδιαιτερότητες της παγκοσμιοποίησης και τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου εργασιακού υποκειμένου. Η προσωρινή και επισφαλής εργασία που περιγράφει τη σημερινή καπιταλιστική συνθήκη, είναι κοινός τόπος για την καλλιτεχνική παραγωγή. Πολλοί καλλιτέχνες επιχειρούν να αναδείξουν τις όψεις της εργασίας με τρόπους άλλοτε ποιητικούς και άλλoτε παρεμβατικούς και ακτιβιστικούς. Διερωτώμενοι τι διαχωρίζει τις προνομιούχες από τις μη προνομιούχες εργασίες, καλλιτέχνες προσπαθούν να προκαλέσουν τους κανόνες τόσο του ίδιου του πεδίου της τέχνης, ως ενός χώρου που δεν διαφοροποιείται από τους κανόνες και τους όρους εργασίας και παραγωγής της σύγχρονης συνθήκης αλλά και να διερευνήσουν το ζήτημα της εργασίας πέρα των στενών ορίων της τέχνης. Ζητήματα, που αφορούν την άυλη και υλική εργασία, τον τρόπο που αναπαρίσταται ο εργαζόμενος και η εργασία, οι ιδεολογίες που κρύβονται πίσω από αυτό, ερωτήματα κατανομής της εργασίας και κριτικής του συστήματος καθώς και ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί κανείς να δράσει ή να αντισταθεί σήμερα, θα απασχολήσουν τους καλλιτέχνες και θεωρητικούς των 9ων Διαλόγων.

Αξιοποιώντας τις μεθόδους της έρευνας, της τέχνης, την πρόκληση, τη φάρσα, τις ακρότητες της καλλιτεχνικής πρακτικής, η έκθεση θα επιχειρήσει να αναδείξει τις ιδιαίτερες διαστάσεις αυτού του φαινομένου φωτίζοντας με δημιουργικό τρόπο τις διαφορετικές όψεις αυτού του ζητήματος και να προβληματιστεί και να πειραματιστεί πάνω στο νέο εργασιακό και καλλιτεχνικό υποκείμενο.

Στο πλαίσιο των Διαλόγων διοργανώνονται δύο σημαντικές παράλληλες δραστηριότητες.
 
Εικαστικό Εργαστήριο. Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, στις 11.00 οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες οργανώνουν καλλιτεχνικό εργαστήριο με θέμα Τέχνη και Εργασία. Το εργαστήριο είναι ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη συμμετοχή. Το εργαστήρι θα φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές, δουλεύοντας και μαθαίνοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Οι καλλιτέχνες θα εισάγουν τους συμμετέχοντες στις πρακτικές της δουλειάς τους αλλά και στις ανατροπές, την κριτική, το παιχνίδι που εμπεριέχουν οι καλλιτεχνικές προτάσεις προκειμένου να αποκαλύψουν μια άλλη όψη των πραγμάτων.
Ομιλίες Καλλιτεχνών. Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, στις 19:00 οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες της έκθεσης Διάλογος #9:Εργασία / Work, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό και θα μίλησαν για την πορεία τους, τις μεθόδους τους, τους τρόπους έρευνας και παραγωγής του έργου τους.
 
Οι δύο αυτές παράλληλες δραστηριότητες έχουν σαν στόχο την επιπλέον ενδυνάμωση της σχέσης των θεατών με τη σύγχρονη τέχνη μέσα από μια συμμετοχική και ενεργή επαφή με τους καλλιτέχνες, το καλλιτεχνικό έργο και τις θεωρίες που το πλαισιώνουν. Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εμπλοκή του κοινού τονίζοντας τη σημασία της αλληλεπιδραστικής διαδικασίας στην επαφή με την τέχνη και μέσω της τέχνης με την κοινωνική πραγματικότητα.

Εγκαίνια έκθεσηςΣάββατο 20 Ιουνίου 2015
Διάρκεια έκθεσης έως και Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη και Παρασκευή 17:30 – 20:30, Σάββατο 10:00 – 13:00

Εικαστικό Εργαστήριο: Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, 11:00-14:00
Ομιλίες Καλλιτεχνών: Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, 19:00

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκος Αρβανίτης, Ελπίδα Καραμπά, Γλυκερία Σταθοπούλου

Υπεύθυνος Προγράμματος για το Γραφείο Διασύνδεσης:
Γιάννης Σκαλτσάς, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ

Συντονισμός για το Γραφείο Διασύνδεσης: Έλενα Καρύμπακα

Κ.Ε.Ε.Τ ΠΡΩΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΜΠΑ, Λεονταρίου 108, Κάντζα (πλησίον Μετρό Κάντζα)
Τηλ.: 210 6619937
 
Δήμητρα Κονδυλάτου, "Ζοζεφίνα ή κάποια πράγματα που ξέρουμε γι' αυτήν" / " Zozefina or a couple of things we know about her", βίντεο προβολή σε επανάληψη, διάρκεια: 11:24', χρώμα, ήχος, αγγλικοί υπότιτλοι, 2014.
 
Δημήτρης Παπουτσάκης, "Αναγγελία Πρόσληψης" / "Recruitment Notice", ηχητική εγκατάσταση με βιομηχανική σωλήνα, 2015.
 
Γαρυφαλλιά Σπανού, La Cité administrative,, βίντεο προβολή σε επανάληψη, 2015.
 kedp.gr
dialogoskeetkampa.wordpress.com
career.asfa.gr

unsubscribe from this list    update subscription preferences
 

 


 

επιστροφή