Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην Α.Σ.Κ.Τ. με τίτλο "Δημιουργική τάξη - Η διδασκαλία μέσα από την τέχνη"

Εκδήλωση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στην Α.Σ.Κ.Τ. με τίτλο "Δημιουργική τάξη - Η διδασκαλία μέσα από την τέχνη"

       https://mail.iep.edu.gr/service/home/~/?auth=co&loc=el_GR&id=832&part=2                https://mail.iep.edu.gr/service/home/~/?auth=co&loc=el_GR&id=832&part=2

 

 

               Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

«Δημιουργική Τάξη – Η Διδασκαλία μέσα από την Τέχνη»

Παρασκευή, 14/10/2016

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 εκδήλωση με τίτλο «Δημιουργική Τάξη». Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση διδακτικών μεθόδων τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν εντάσσοντας τις Τέχνες στη διδασκαλία ποικίλων γνωστικών αντικειμένων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης:

-Θα γίνει παρουσίαση από τους μαθηματικούς κ. Άρη Μαυρομάτη και κ. Αποστόλη Παπανικολάου των  προγραμματισμένων  από το ΙΕΠ και τη  Σχολή Καλών Τεχνών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Τέχνη και Μαθηματικά» που θα πραγματοποιηθούν 1, 15 Νοεμβρίου και 6 Δεκεμβρίου.

-Θα παρουσιαστεί από την κυρία Χριστίνα Φίλη η δράση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού AshokaGreece, (EveryoneaChangemaker).

Επιπλέον, θασυμμετέχουνοιεκπρόσωποιτηςPye Global (Partnership for Youth Empowerment), PYE UK.

Η PYE τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων κάνοντάς βιωματικά σεμινάρια, χρησιμοποιώντας πρακτικές τεχνικές ενδυνάμωσης της ομάδας με βασικό εργαλείο τις Τέχνες, με στόχο να καταστήσουν το μάθημα πιο δημιουργικό προωθώντας το παιχνίδι, την αφήγηση, την κίνηση και, επομένως, την ομαδικότητα και τη συνεργασία.

 

Τέλος, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα εκπροσωπηθεί από την κυρία Κλεοπάτρα Μουρσελά.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Ντε Κίρικο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256.

Ώρα:  5.30-7.30μ.μ..

Τηλέφωνο επικοινωνίας 213 1335566

 

επιστροφή