Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Ανοικτή Πρόσκληση σε Ξενάγηση με Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Ντοκουμέντα 14 | Σάββατο 20 Μαΐου 2017 | 12:00-14:00 (Α.Σ.Κ.Τ.) και 15:00-17:00 (Ε.Μ.Σ.Τ.)

Ανοικτή Πρόσκληση σε Ξενάγηση

 

με Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

 

στη Διεθνή Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

 

Ντοκουμέντα 14

 

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

12:00-14:00 (Α.Σ.Κ.Τ.) και 15:00-17:00 (Ε.Μ.Σ.Τ.)

 

Σημείο Συνάντησης

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256

Εκθεσιακός Χώρος “Εργοστάσιο/Νίκος Κεσσανλής”

 

Ώρα Έναρξης της Ξενάγησης 12:00

 

Η Ντοκουμέντα 14 είναι μια διεθνής καλλιτεχνική έκθεση που διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια στο Κάσσελ της Γερμανίας. Η διοργάνωση ξεκίνησε στη μεταπολεμική Γερμανία και συνεχίζεται έως σήμερα. Αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στον κόσμο. Φέτος και για πρώτη φορά βγαίνει εκτός Γερμανίας και συνδιοργανώνεται με την πόλη της Αθήνας. Η ιδέα ανήκει στονκαλλιτεχνικό διευθυντή της, Άνταμ Σίμτσικ. Η Αθήνα της κρίσης, αλλά και η Αθήνα της αντίστασης και της Δημοκρατίας, ήταν η πρόκληση για τους διοργανωτές για να φύγουν από το γερμανικό έδαφος και να «μεταναστεύσουν» προσωρινά στο Νότο. Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έχουν στήσει, κυρίως μεγάλης κλίμακας, έργα τέχνης σε όλη την πόλη. Περισσότερες από 6.500 προσωπικότητες της τέχνης, όπως διευθυντές μουσείων και συλλέκτες, συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση, μεταξύ των οποίων και 1.500 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο· χιλιάδες επισκέπτες αναμένονται στην πόλη μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Τα τριήμερα εγκαίνια της documenta14, που τιτλοφορείται «Μαθαίνοντας από την Αθήνα» πραγματοποιήθηκαν στις 6, 7 και 8 Απριλίου και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου. 

Η Ντοκουμέντα 14 (documenta 14) απλώνεται σε πάνω από 47 χώρους στην Αθήνα οι οποίοι φιλοξενούν τα εκατοντάδες έργα τέχνης, 160, περίπου, ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση.

 

Για την ξενάγηση στις 20 Μαΐου επιλέχθηκαν δύο από τους βασικούς εκθεσιακούς χώρους της documenta 14:

1.Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) – Κτίριο οδού Πειραιώς 256, Ρέντης, Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», 12:00-14:00

2.Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) – Κτίριο Φιξ, είσοδος από Καλλιρρόης, 15:00-17:00

 

Ο περίπατος - ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 12:00 ακριβώς από την είσοδο του Εκθεσιακού Χώρου της Ντοκουμέντα στην Καλών Τεχνών της Πειραιώς και το πρώτο μέρος θα κρατήσει περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα πάνε με αυτοκίνητα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Φιξ όπου και θα συνεχιστεί το δεύτερο μέρος της ξενάγησης που θα κρατήσει, επίσης, 2 ώρες.

 

Η ξενάγηση και η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους παρέχεται με ελεύθερη είσοδο κατ’ εξαίρεση και μόνο για τη συγκεκριμένη ξενάγηση στην ελληνική νοηματική γλώσσα και απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινότητας των κωφών, σε βαρήκοους, σε κωφούς/βαρήκους φοιτητές και αποφοίτους της Α.Σ.Κ.Τ. καθώς  και στους φοιτητές του τμήματος εκμάθησης νοηματικής της Α.Σ.Κ.Τ.

 

Η ξενάγηση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της documenta 14 με τη Μονάδα Ακαδημαϊκής Στήριξης και Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Την ξενάγηση στην Α.Σ.Κ.Τ. θα πραγματοποιήσει ο κος Αθανάσιος Τσώλας και την ξενάγηση στο Ε.Μ.Σ.Τ. η κα Βασιλική Σηφοστρατουδάκη.

Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ.: Ουρανία Αναστασιάδου

 

E-mailεπικοινωνίας για κρατήσεις και επιβεβαίωση:

Ουρανία Αναστασιάδου anasta@otenet.gr

 

http://www.documenta14.de/gr

 

 

     Αποτέλεσμα εικόνας για Ντοκουμέντα 14                                                                       http://www.dasta.asfa.gr/files4users/images/articles/164/b13352641410_greek_LOGO_OUTLINE.jpg

 

 


Avast logo

Αυτό το e-mail ελέγχθηκε για ιούς από το πρόγραμμα Avast antivirus.
www.avast.com

 

 

επιστροφή