Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ στην Επιστημονική Διημερίδα του ΠΜΣ "Μουσειακές Σπουδές" του Πανεπιστημίου Αθηνών στους Δελφούς

Συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ στην Επιστημονική Διημερίδα του ΠΜΣ "Μουσειακές Σπουδές" του Πανεπιστημίου Αθηνών στους Δελφούς

 

Οι φοιτητές του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ,  Ελευθέριος Κρύσαλης, Μαρία-Παρασκευή Μαστοράκη και Μαρία Παπαδοπούλου, συμμετείχαν στην Επιστημονική Διημερίδα και τις θεματικές περιηγήσεις εργαστηριακού χαρακτήρα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών «Μουσειακές Σπουδές» στους Δελφούς.

   

 Το ΠΜΣ «Μουσειακές Σπουδές» των Τμημάτων Ιστορίας & Αρχαιολογίας και Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε σύμπραξη με το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας, και σε συνεργασία με το Εργαστήριο-Κέντρο Μουσειακών Ερευνών του Πανεπιστήμιου Αθηνών και με την υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων (επιστημονική διημερίδα & θεματικές περιηγήσεις εργαστηριακού χαρακτήρα) στους Δελφούς και στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει ως θέμα «Κρίσεις: συνέχειες και ασυνέχειες στην Ιστορία».

Τίτλος εκδηλώσεων: «Τόποι/ταυτότητες/φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού»

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών και σε επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος, το διάστημα 28-30 Σεπτεμβρίου 2012.

Σκοπός:

Τα τελευταία χρόνια έχει συνειδητοποιηθεί η σημασία του πολιτισμού ως κλάδου των τοπικών οικονομιών και οι δυνατότητες που αυτός προσφέρει για τη δημιουργία απασχόλησης και εισοδήματος. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να διευκολύνει την πρόσβαση και επικοινωνία όλων των μελών της τοπικής κοινωνίας με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους. Παράλληλα, στοχεύουν στην προβολή εκτός της πολιτιστικής και της φυσικής κληρονομιάς του Ν. Φωκίδας.

επιστροφή