Τρίτη 16 Ιουλίου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Συμμετοχή Α.Σ.Κ.Τ. - Δ.Α.ΣΤΑ. Α.Σ.Κ.Τ. στην ART ATHINA, 16 - 19/05/2013

Συμμετοχή Α.Σ.Κ.Τ. - Δ.Α.ΣΤΑ. Α.Σ.Κ.Τ. στην ART ATHINA, 16 - 19/05/2013

   Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας Α.Σ.Κ.Τ. συμμετείχαν στην 18η ART ATHINA, που πραγματοποιήθηκε από 16 έως 19 Μαΐου 2013, στο Κλειστό Γήπεδο Π. Φαλήρου (TaeKwonDo), μέσω του εκθεσιακού περιπτέρου της Α.Σ.Κ.Τ. Με ενέργειες της Δ.Α.ΣΤΑ. Α.Σ.Κ.Τ. η διοργάνωση της ART ATHINA παραχώρησε το περίπτερο στη Σχολή τιμής ένεκεν.
   Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της προβολής και δημοσιότητας της Πράξης προς τους φοιτητές και αποφοίτους καθώς και άλλους φορείς, δεδομένου ότι η ART ATHINA είναι από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα, με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και κυρίως τον κόσμο της Τέχνης. Η προσέλευση των ενδιαφερομένων στο περίπτερο της Α.Σ.Κ.Τ. ήταν μεγάλη.
   Το θέμα που προβλήθηκε κυρίως από την Α.Σ.Κ.Τ. και τη .Δ.ΑΣΤΑ. ήταν η έκθεση Αποφοίτων της ΑΣΚΤ για τα έτη 2009 - 2010.
 

περισσότερα
επιστροφή

Ενημερωτική εκδήλωση για υποτροφίες του Ιδρύματος FULBRIGHT στις 14/12/2012

Ενημερωτική εκδήλωση για υποτροφίες του Ιδρύματος FULBRIGHT στις 14/12/2012

   Στις 14/12/2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Υποτροφίες για Επαγγελματίες Καλλιτέχνες και Φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2013 - 2014 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών  που συνδιοργάνωσαν οι Δ.Α.ΣΤΑ. & Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ.και το Ίδρυμα Fulbright.

      

 

 

περισσότερα
επιστροφή

Ημερίδα Δ.Α.ΣΤΑ., Γ.Δ. & Π.Α. Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στις 25/04/2012

Ημερίδα Δ.Α.ΣΤΑ., Γ.Δ. & Π.Α. Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στις 25/04/2012

Στις 25/04/2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση για τις δράσεις των Πράξεων Δ.Α.ΣΤΑ., Γραφείο Διασύνδεσης και Πρακτική Άσκηση» που συνδιοργάνωσαν οι Δ.Α.ΣΤΑ., Γραφείο Διασύνδεσης και Πρακτική Άσκηση της Α.Σ.Κ.Τ.

Η προσέλευση/ συμμετοχή των φοιτητών, αποφοίτων, μελών Δ.Ε.Π. και εκπροσώπων άλλων αντίστοιχων δομών/ δράσεων, οι οποίοι παρακολούθησαν παρουσιάσεις σχετικά με το ρόλο και το σκοπό των δράσεων καθώς και τις εμπειρίες των φοιτητών που συμμετείχαν σε δράσεις καλών πρακτικών ήταν μεγάλη.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

περισσότερα
επιστροφή

Ρόλος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ)

Ρόλος της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ)

Η δομή αυτή αποτελεί ενέργεια συνένωσης, μετεξέλιξης και εξορθολογισμού των δομών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, που αφορούν στη σταδιοδρομία των φοιτητών τους και τη σύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά εργασίας.

Ο ρόλος της Δ.Α.ΣΤΑ. είναι να: 

  • συλλαμβάνει και να αναπτύσσει τη στρατηγική του Ιδρύματος με στόχο τη σύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων του με την αγορά εργασίας.
  • μεριμνά για την ανάπτυξη μιας βιώσιμης και συντονισμένης προσέγγισης των επιμέρους δομών και πολιτικών του Ιδρύματος που αφορούν στην επαγγελματική αποκατάσταση.
  • εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Ιδρύματος και υλοποιεί τις σχετικές αποφάσεις, σε συνεργασία πάντοτε με τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
περισσότερα
επιστροφή

Στόχος της Δ.Α.ΣΤΑ.

Οι δραστηριότητες της Δ.Α.ΣΤΑ. απευθύνονται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και αποφοίτους.

Ο κεντρικός στόχος είναι να προσφέρει στους φοιτητές με οργανωμένο τρόπο, τη δυνατότητα να γνωρίσουν το περιβάλλον της μελλοντικής τους επαγγελματικής σταδιοδρομίας και παράλληλα να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν με καλύτερους όρους τη θέση τους στον επαγγελματικό στίβο, δηλαδή στον τομέα της καλλιτεχνικής δημιουργίας καθώς και της θεωρίας και της ιστορίας της τέχνης.

Υπό το συντονισμό της Δ.Α.ΣΤΑ. θα βρίσκονται οι εξής επιμέρους πράξεις, κάθε μία από τις οποίες έχει τη δική της διοικητική οργάνωση και λειτουργία σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Πανεπιστημίου και της κείμενης νομοθεσίας:

  • Γραφείο Διασύνδεσης (Γ.Δ.)
  • Γραφείο Πρακτικής Άσκησης (Γ.Π.Α.)
  • Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.)

Όλες οι επιμέρους πράξεις υποστηρίζουν και τους φοιτητές – αποφοίτους με αναπηρία.

περισσότερα
επιστροφή