Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: ΔΙΑΓΩΝΣΙΜΟΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ/ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΙΑΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΣΚΤ στο πλαίσιο της έκθεσης “Διάλογος #2: Η πρακτική της κάθε ημέρας” στο Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Δήμου Παλλήνης / Αιτήσεις ως 7 Σεπτεμβρίου 2012 (31/08/2012)

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

Πατησίων 42, 106 82 Αθήνα

Τηλ.: 210.3897 158–9 career@asfa.gr

 

 

 

 

 

 

 

Αρ. πρ  1011 / 24.7.2012

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

 

 Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών προκηρύσσουν:

 

Διαγωνισμό για την συμμετοχή τελειοφοίτων και αποφοίτων του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Διαλογος #2: Η πρακτική της κάθε ημέρας” στο  Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πρώην Αποθήκες Καμπά, στην Κάντζα του Δήμου Παλλήνης.

 

 

Διαλογος #2: Η πρακτική της κάθε ημέρας

 

Η έκθεση αποτελεί θεματική συνέχεια της έρευνας του κοινωνικού και πολιτισμικού πλαισίου όπως αυτά διαμορφώνονται στη σύγχρονη πραγματικότητα, και ξεκίνησε με την έκθεση “Διάλογος #1: Η ανθρώπινη κατάσταση” της σειράς εκθέσεων “ΔΙΑΛΟΓΟΙ Σύγχρονης Τέχνης”.

 

Πολύπλοκες συνήθειες και λειτουργίες συνιστούν τις δομές των σύγχρονων κοινωνιών.

Κοινωνίες στεγανά διαμορφωμένες από διαδικασίες και όρους παραγωγής και κατανάλωσης. Η κάθε ημέρα είναι ο χώρος και ο χρόνος όπου δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος. Επηρεασμένος και σε αλληλεπίδραση με τις διαδικασίες αυτές

άλλοτε υπόκειται και άλλοτε αντιδρά στο κατεστημένο αυτό συστημικό πλαίσιο.

 

Οι καλλιτέχνες καλούνται να ερευνήσουν τις χωροχρονικές διαστάσεις της πρακτικής της κάθε ημέρας και να προτείνουν νέες πιθανές στρατηγικές δράσης.

 

Πώς οι δομές και πρακτικές αυτές μπορούν να συνθέσουν την πολιτισμική ταυτότητα ενός τόπου και μίας εποχής; Και πως μπορεί η δραστηριοποίηση της κάθε ημέρας του σύγχρονου ανθρώπου να αποτελέσει πράξη ενός πιθανού κοινωνικού και πολιτισμικού μετασχηματισμού;

 

 Στην έκθεση θα συμμετάσχουν έως 4 τελειόφοιτοι – απόφοιτοι του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ.

 

 

Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιούν ξεναγήσεις και θα συμβάλλουν στη συγγραφή-επιμέλεια του καταλόγου της έκθεσης.

 

 

Η έκθεση θα συνοδεύεται από έντυπη και ψηφιακή (.pdf) έκδοση καταλόγου ο οποίος θα περιλαμβάνει ενημερωτικό κείμενο ως προς τη θεματική της έκθεσης, κείμενα και φωτογραφίες παρουσίασης των έργων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, καθώς και βιογραφικά σημειώματα. 

 

Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται από πενταμελή επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους του Δήμου Παλλήνης και μέλη ΔΕΠ της Α.Σ.Κ.Τ. 

 

Οι προτάσεις συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνουν:

 

 

·        Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

·        Κείμενο σχετικό με το θέμα της έκθεσης “Διαλογος #2: Η πρακτική της κάθε ημέρας” έως 1.500 λέξεις (ακολουθεί ενδεικτική βιβλιογραφία)

 

- Heidegger Martin,Είναι και xρόνος, Εκδ.Δωδώνη, Αθήνα,  1978, 1985

- Lefebvre Henri, Η καθημερινή ζωή στον σύγχρονο κόσμο, Εκδ. Ράππα, Αθήνα, 1979

- De Certeau Michel , Επινοώντας την καθημερινή πρακτική. Η πολύτροπη τέχνη του πράττειν, Εκδ. Σμίλη, Αθήνα, 2010

- Roberts John, Σχετικά με τη φιλοσοφία της καθημερινής ζωής, Εκδ. Futura, Αθήνα,2003

- Debord Guy, Η κοινωνία του θεάματος, Εκδ. Ελεύθερος Τύπος, Αθήνα,1988

- International Situationiste,Το ξεπέρασμα της Τέχνης, Εκδ. Ύψιλον, Αθήνα,1999

- Benjamin Walter, "To έργο τέχνης στην εποχή της τεχνικής αναπαραγωγιμότητάς του" στο Δοκίμια για την Τέχνη, Εκδ. Κάλβος, Αθήνα, 1978

- Martin Heidegger, Προέλευση του έργου τέχνης, Εκδ. Δωδώνη, Αθήνα, 1986

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τις προτάσεις τους σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή στο Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ. (elenakar@asfa.gr/ Πατησίων 42, 10682, Αθήνα / Τ: 210.3897159) έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.

 

Τα αποτελέσματα πρόκειται να κοινοποιηθούν άμεσα μέσω της ιστοσελίδας του Γραφείου Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ και της ιστοσελίδας της Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π.

 

 

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 30  Σεπτεμβρίου

Διάρκεια έκθεσης έως Κυριακή 21 Οκτωβρίου

επιστροφή