Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

  

 

 

 

  

Εργαστήριο για ακούοντα και βαρήκοα/κωφά παιδιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Εμψύχωση στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τον απόφοιτο της Α.Σ.Κ.Τ. Γιάννη Γούτσια

Εργαστήριο για ακούοντα και βαρήκοα/κωφά παιδιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Εμψύχωση στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τον απόφοιτο της Α.Σ.Κ.Τ. Γιάννη Γούτσια

Το Εργαστήριο για ακούοντα και βαρήκοα/κωφά παιδιά της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του κωφού αποφοίτου της Α.Σ.Κ.Τ. Γιάννη Γούτσια (Γ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών). Ο νέος εικαστικός Γιάννης Γούτσιας είναι υπεύθυνος για την εικαστική επεξεργασία του σκηνικού & τις κατασκευές καθώς και για την εμψύχωση στην ελληνική νοηματική γλώσσα του μεικτού εργαστηρίου. Τα βαρήκοα και τα κωφά παιδιά συμμετέχουν στο εργαστήριο δωρεάν.

 

Στον κόσμο του ρυθμού, με ένα παραμύθι

 

Τις Κυριακές 26 Ιανουαρίου, 2, 9 & 16 Φεβρουαρίου και 9, 16, 23 & 30 Μαρτίου 2014 12:00-14:00

 

Με αφορμή το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη, «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα», ακούοντα και βαρήκοα/κωφά παιδιά συναντιούνται σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο, με μοναδικό στόχο να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν από κοινού.

 

Υπό την καθοδήγηση της ομάδας «Πλεύσις», η κίνηση, οι εικόνες, οι ήχοι και οι αυτοσχεδιασμοί γίνονται πεδίο έκφρασης, αλλά και γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τους. Τι είναι αυτό που συνδέει τα παιδιά; Η γλώσσα του σώματος· η λαχτάρα για παιχνίδι· η αγάπη για δημιουργία.

 

Η αφήγηση του παραμυθιού, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, δίνει το «ρυθμό». Μέσα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα, τα παιδιά παίζουν, κινούνται και βιώνουν τη δράση. Με όχημα το θεατρικό αυτοσχεδιασμό, ζωντανεύουν το παραμύθι και δίνουν τη δική τους εκδοχή. Τι τροπή θα έπαιρνε άραγε η ιστορία αν οι ήρωες αποφάσιζαν διαφορετικά; Την τελευταία μέρα τα παιδιά προσκαλούν γονείς και φίλους στην παράσταση που ετοίμασαν όλα μαζί!

 


Απευθύνεται σε: Παιδιά 6-9 ετών

 

Προϋποθέσεις: Υποχρεωτική συμμετοχή και στις 8 συναντήσεις του κύκλου

 

Κόστος συμμετοχής: 56€ (και για τις οχτώ συναντήσεις του κύκλου)

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τους:

Αντώνη Κουτρουμπή (σχεδιασμός, συντονισμός, εμψύχωση),
Ανθή Θάνου (αφήγηση),
Μηνά Εμμανουήλ (μουσική),
Όλγα Γερογιαννάκη και Θένια Κουτρουμπή (θεατρικοί & κινησιολογικοί αυτοσχεδιασμοί),
Γιάννη Γούτσια (εικαστική επεξεργασία σκηνικού & κατασκευές, εμψύχωση στην ελληνική νοηματική γλώσσα) και
Ελένη Γιαννακοπούλου (ταυτόχρονη διερμηνεία και εμψύχωση στην ελληνική νοηματική γλώσσα).

 

 

Πληροφορίες | Kρατήσεις: 213 017 8002 και education@sgt.gr

 

επιστροφή