Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα » Νέα »

Πρόσκληση συμμετοχής για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα τoυ Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου στο πλαίσιο της Art Athina 2021 (23/02/2021)

Το πρόγραμμα προσκαλεί τους προπτυχιακούς φοιτητές του Tμήματος των Εικαστικών Τεχνών και του Tμήματος της Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης να γνωρίσουν από κοντά τη διαδρομή του έργου τέχνης, από την παραγωγή έως και την έκθεσή του, μέσα από μια ανταλλαγή ιδεών που πληροφορεί, εμπνέει και προετοιμάζει για την επαγγελματική εισαγωγή τους στον χώρο της τέχνης.

Με κεντρικό πάντοτε άξονα τη διαδρομή και την έκθεση του έργου τέχνης, οι φοιτητές θα ανακαλύψουν επιπλέον φέτος τις διαφορετικές θέσεις και τοποθετήσεις εικαστικών και εκπροσώπων γκαλερί σε ένα θέμα ιδιαιτέρως επίκαιρο λόγω της πανδημίας: την αμφίδρομη σχέση του φυσικού με το ψηφιακό στοιχείο, είτε ως επιλεγμένου «υλικού» εικαστικής έρευνας, διαχείρισης και έκφρασης είτε ως τρόπου παρουσίασης του έργου τέχνης και διαλόγου με τον θεατή. Τέλος, θα συζητήσουν μαζί τους για το πώς βλέπουν να διαμορφώνεται στο μέλλον ο χώρος της τέχνης και ο ρόλος της στην κοινωνία.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνίσταται σε:

  • Πέντε (5) διπλές διαδικτυακές συναντήσεις με καλλιτέχνες και εκπροσώπους αιθουσών τέχνης της Αθήνας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν πέντε (5) Σάββατα την περίοδο Μάρτιος – Ιούνιος 2021.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διοργανωθεί μία διαδικτυακή ημερίδα με θέμα τη σχέση του φυσικού με το ψηφιακό στοιχείο στον εικαστικό χώρο και με ομιλητές επαγγελματίες από συναφείς χώρους (καλλιτέχνες, γκαλερίστες, webdesigners, webdevelopers, αρχιτέκτονες, θεωρητικούς της τέχνης).

Τέλος, μια ξεχωριστή́ ομιλία (talk) για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα αποτελέσει μέρος του παράλληλου προγράμματος της Art Athina 2021.

Δηλώστε συμμετοχή στο education@art-athina.gr έως και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Στο e-mail θα πρέπει να υπάρχουν τα εξής στοιχεία:

  1. Ονοματεπώνυμο
  2. Κατεύθυνση σπουδών
  3. Εξάμηνο φοίτησης
  4. Στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο & email)

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Δάφνη Πολίτη / Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος

education@art-athina.gr

www.art-athina.gr

 

επιστροφή