Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Ελληνογαλλική έκθεση SYMPOSIUM σπουδαστών της ΑΣΚΤ και του Ανώτατου Ινστιτούτου Καλών Τεχνών (ISBA) της Besancon (Γαλλία) στο Circuits & Curretns (Νοταρά 13, Αθήνα) | 25 Μαΐου - 17 Ιουνίου

        

 

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α

Α Ν Ω Τ Α Τ Η   Σ Χ Ο Λ Η

Κ Α Λ Ω Ν   Τ Ε Χ Ν Ω Ν

Π Α Τ Η Σ Ι Ω Ν  42  106 82   Α Θ Η Ν Α

Ε Τ Ο Σ   Ι Δ Ρ Υ Σ Η Σ   1 8 3 6

 

www.asfa.gr | rector@asfa.gr

 

 

Δελτίο Τύπου

22 Μαΐου 2017

 

Η ελληνογαλλική έκθεση SYMPOSIUM εντάσσεται στο πλαίσιο της οκτάχρονης συνεργασίας των δύο Σχολών: την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), Αθήνα και το Ανώτατο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών (ISBA) στη Besancon (Γαλλία). Περιλαμβάνει έργα νέων δημιουργών και από τις δύο Σχολές, οι οποίοι με διάφορους τρόπους ανταλλαγών (Erasmus, Διαμονές) δραστηριοποιήθηκαν στα δύο Ιδρύματα: Γάλλοι σπουδαστές στην ΑΣΚΤ και Έλληνες στο ISBA.

Επιμελητές της έκθεσης είναι ο LaurentDeveje, Διευθυντής του ISBAκαι ο JulienCadoret, υποδιευθυντής.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι: «Η συνεργασία μας με την ΑΣΚΤ μας φαίνεται σαν κάτι πολύ φυσικό και μόνο από το γεγονός ότι το κτήριο της Σχολής μας το έχει σχεδιάσει ο πιο κοντινός στον LeCorbusierμαθητής του JoseLuisSert. Ο ίδιος θεωρείται ότι συνέβαλε και στη σύνταξη της "Χάρτας των Αθηνών" του δασκάλου του, για την μοντέρνα αρχιτεκτονική που υπογράφηκε σε κτήριο των Εξαρχείων. Η συνεργασία μας αυτή με την ΑΣΚΤ δικαιώνεται επίσης και σε πολιτικό επίπεδο από το γεγονός ότι η Ελλάδα γέννησε τη Δημοκρατία και η Besanconτην αναρχοσυνδικαλιστική σκέψη (Fourier, Proudhon, Considerant).

Παράλληλα, η διδασκαλία της Ιστορίας της Τέχνης, της Φιλοσοφίας, της Ανθρωπολογίας, της Σημειολογίας, καταλαμβάνει σημαντικό μέρος στα μαθήματά μας και αναφέρεται σχεδόν καθημερινά στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και τους σύγχρονους σχολιαστές τους (MichelFoucault, PierreVidal – Naquet, JeanPierreVernant).

Οι πολύμορφες επαφές των ιδρυμάτων μας μέσω εκθέσεων, διπλωμάτων, κοινών διαλέξεων, διαμονών, συνθέτουν την ιστορία της φιλίας των δύο Σχολών. Με την ελληνογαλλική αυτή έκθεση θελήσαμε να δώσουμε ένα μικρό δείγμα της διασταύρωσής μας με την ΑΣΚΤ».

Σημειωτέον ότι η παραπάνω έκθεση εντάσσεται και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια Erasmus, του σημαντικού αυτού θεσμού που καλλιεργεί τη διεθνή ακαδημαϊκή κινητικότητα και τις ανταλλαγές τόσο φοιτητών όσο και καθηγητών μεταξύ των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

 

 

Εγκαίνια: Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στις 8:00 μ.μ.

στο χώρο δράσεων “Circuits& Currents” της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Νοταρά 13 & Τοσίτσα, Εξάρχεια

 

Επιμέλειαέκθεσης: Laurent Devèze & Julien Cadoret

Ώρες λειτουργίας: 11:00 - 2:00 μ.μ.  & 5:00 - 9:00 μ.μ., καθημερινά εκτός Κυριακής

Διάρκεια έκθεσης: 25 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2017

 

επιστροφή