Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Υποτροφία SAN ART για φοιτητές καλλιτεχνικών σπουδών | Νέα Ημερομηνία: Αιτήσεις ως 31 Δεκεμβρίου 2019

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. για συμμετοχή σε διαγωνισμό δημιουργίας εικαστικών έργων εμπνευσμένων από τα αντικείμενα της συλλογής του «Αρχείου Κουνάδη»

     ΑΡΧΕΙΟ ΚΟΥΝΑΔΗ

    Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

    Αρχείου-Μελετών-Εκδόσεων-Εκδηλώσεων

 

Πρόσκληση

εκδήλωσης ενδιαφέροντος φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για συμμετοχή σε διαγωνισμό δημιουργίας εικαστικών έργων εμπνευσμένων από τα αντικείμενα της συλλογής του «Αρχείου Κουνάδη» με χορήγηση ενός (1) βραβείου  με χρηματικό έπαθλο στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών του «Εικονικού Μουσείου Αρχείου Κουνάδη»

Το «Αρχείο Κουνάδη» στο πλαίσιο δημιουργίας του «Εικονικού Μουσείου Αρχείου Κουνάδη», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το «Εργαστήριο Σχεδίασης Διαδραστικών Συστημάτων» του «Πανεπιστημίου Αιγαίου» με δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», πρόκειται να χορηγήσει ενός (1) βραβείου με χρηματικό έπαθλοσε φοιτητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το «Αρχείο Κουνάδη» αποτελεί τον πλέον εμπεριστατωμένο και οργανωμένο φορέα που λειτουργεί ως Κέντρο Έρευνας & Μελέτης της Ελληνικής Δισκογραφίας των 78 στροφών. Έχει ως βασικό στόχο τη συλλογή, έρευνα, καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση των τραγουδιών και της εν γένει μουσικής των Ελλήνων, καθώς και οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Αποτελείται από σπάνιο υλικό, το οποίο με κεντρικό άξονα τη μουσική αποτυπώνει ποικιλοτρόπως και σε διαφορετικά πεδία τον 20ό αιώνα, με έμφαση στην περίοδο 1900-1960.

Αντικείμενο της υποτροφίας είναι η δημιουργία νέων έργων, οποιασδήποτε μορφής και είδους, εμπνευσμένων από τα 6.200 αντικείμενα της συλλογής του «Αρχείου Κουνάδη» τα οποία έχουν ψηφιοποιηθεί, τεκμηριωθεί και αναρτηθεί στο «Εικονικό Μουσείο Αρχείου Κουνάδη».

Τα τεκμήρια του «Εικονικού Μουσείου Αρχείου Κουνάδη» είναι προσβάσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://www.vmrebetiko.grκαι περιλαμβάνουν:

 • 2.820 ηχογραφήματα από δίσκους 78 στροφών
 • 2.211 έντυπες και χειρόγραφες παρτιτούρες της περιόδου 1900-1980
 • 46 συνεντεύξεις δημιουργών, στιχουργών, τραγουδιστών, μουσικών, απόγονων ή συγγενών τους κ.ά.
 • 167 φωτογραφίες
 • 622 καρτ-ποστάλ
 • 34 μηχανήματα αναπαραγωγής του ήχου (3D)
 • 20 μουσικά όργανα(3D)

 

Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι ακόλουθοι:

α) Οι υποψήφιοι πρέπει έχουν γίνει δεκτοί για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στην ΑΣΚΤ.

β) Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν:

   α.  Ένα εικαστικό έργο, οποιασδήποτε μορφής και είδους, εμπνευσμένο από τα αντικείμενα της συλλογής του «Αρχείου Κουνάδη» που βρίσκονται αναρτημένα στο Εικονικό Μουσείο Αρχείου Κουνάδη (https://www.vmrebetiko.gr), το οποίο παραδίδεται στην οδό Πειραιώς 256, στο γραφείο επιστατών ως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 όπως περιγράφεται παρακάτω,

 

  β. Συμπληρωμένη βεβαίωση παράδοσης έργου σε μορφή word(.doc) (για να συμπληρώσετε την αίτηση πατήστε εδώ):

 1. Μία αίτησηθα πρέπει να είναι επικολλημένη εσωτερικά στη συσκευασία του έργου, συνοδευόμενη από μία τυπωμένη φωτογραφία του έργου

 

 1. Η δεύτερη αίτησηθα πρέπει να αποσταλεί στο career@asfa.grσυνοδευόμενη από μία ηλεκτρονική φωτογραφία του έργου (ως 2MB)

 

 1. Στη συσκευασία του έργου θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του διαγωνιζόμενου.

 

 1. Εάν το έργο είναι σε ψηφιακή μορφή (π.χ. βίντεο) παραδίδεται με τον προαναφερόμενο τρόπο σε stick(το οποίο επιστρέφεται) ή αποστέλλεται με e-mailστο career@asfa.gr(αν είναι σχετικά υψηλής μικρού όγκου δεδομένων) ή μέσω wetransfer(αν είναι μεγάλου όγκου). Και σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται η Βεβαίωση παράδοσης έργου (βλ. α).

 

Το ύψος του βραβείου/χρηματικού επάθλου ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ και θα χορηγηθεί ως το τέλος του έτους 2020. Το ποσό θα καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του υποτρόφου σε δύο ή τρεις δόσεις.

Στους υποψήφιους παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο που στεγάζεται το Αρχείο Κουνάδη και στα φυσικά τεκμήρια της συλλογής κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους του Αρχείου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6948 561403 καθώς και kounadisarchive@gmail.com)

Ο υποψήφιος θα επιλεγεί κατόπιν αξιολογήσεως από επιτροπή που θα συστήσουν τα αρμόδια όργανα της ΑΣΚΤ σε συνεργασία με το «Αρχείο Κουνάδη» σε εύλογο χρονικό διάστημα και η απόφαση επιλογής θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του «Αρχείου Κουνάδη» καθώς και στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ, ενώ ο επιλεχθείς θα ενημερωθεί και εγγράφως.

Για το Αρχείο Κουνάδη

O  Πρόεδρος

Λεονάρδος Κουνάδης

 

Πρόσκληση συμμετοχής στην 11η Διεθνή Έκθεση "Kochi" (Ιαπωνία)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ https://kamihaku.com/triennial-en

Βραβείο Χαρακτικής "Lucas-Cranach 2019-2020" με χρηματικό έπαθλο

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ http://www.ingo-cesaro.de/ausschreibungen/ausschreibungen.php#8

8ο Film Factory

8ο Film Factory

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), διοργανώνει το 8ο Film Factory.

Ένα τριήμερο ανοιχτών και δωρεάν σεμιναρίων, συζητήσεων και προβολών, από βραβευμένους κινηματογραφιστές όλων των ειδικοτήτων.

Aνοιχτό κάλεσμα Για συμμετοχή σε φιλοξενία καλλιτεχνών 2020 Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τέχνη των Νέων Μέσων | Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | Προθεσμία αιτήσεων: 9 Δεκεμβρίου 2019

 

Aνοιχτό κάλεσμα

Για συμμετοχή σε φιλοξενία καλλιτεχνών 2020

Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τέχνη των Νέων Μέσων

 

Προθεσμία αιτήσεων: 9 Δεκεμβρίου 2019.

 

EMAP/EMARE

HΕυρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τέχνη των Νέων Μέσων (EuropeanMediaArtPlatform) προσφέρει σε καλλιτέχνες των νέων μέσων από τους χώρους των νέων μέσων, των ψηφιακών τεχνών, του κινηματογράφου, του βίντεο, του ήχου, της ρομποτικής, της bio art και της media-based περφόρμανς, την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε φιλοξενίες καλλιτεχνών (residencies) διάρκειας 2 μηνών και να δημιουργήσουν νέα καλλιτεχνικά έργα που θα παρουσιαστούν σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις των μελών της πλατφόρμας.

 

Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση;

Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών αφορά ανερχόμενους καλλιτέχνες (και όχι φοιτητές) που έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο ή φορολογική έδρα σε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τους χώρους των νέων μέσων, των εικαστικών, του design, του κινηματογράφου, της μουσικής και του ήχου.

 

Σε ποιους οργανισμούς μπορώ να κάνω αίτηση;

WerkleitzCentreforMediaArt(Γερμανία), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Ελλάδα), ArsElectronicaCenter(Αυστρία), BanditsMages(Γαλλία), FoundationforArt& CreativeTechnology/ FACT(Μεγάλη Βρετανία), IMPAKT(Ολλανδία), Kontejner(Κροατία), LABoralCentrodeArteyCreaciónIndustrial(Ισπανία), M-Cult (Φινλανδία), RIXC (Λετονία), WROCenterforMediaArtFoundation(Πολωνία).

 

Ορισμένοι οργανισμοί ενδέχεται να αναζητούν προτάσεις με πιο ειδική θεματολογία, επομένως ανατρέξτε στο προφίλ των μελών της πλατφόρμας για περισσότερες πληροφορίες.

 

Πότε υλοποιείται το πρόγραμμα;

Η κάθε καλλιτεχνική φιλοξενία θα έχει διάρκεια 2 μηνών. Οι καλλιτέχνες μπορούν να κάνουν αίτηση για ένα από τα δυο χρονικά διαστήματα:

 

— Απρίλιος - Αύγουστος 2020

— Ιανουάριος - Μάιος 2021

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να επιλέξουν μια από τις δύο παραπάνω επιλογές ή να δηλώσουν ότι είναι διαθέσιμοι και για τα δυο χρονικά διαστήματα. Το ακριβές χρονικό διάστημα θα προκύψει κατόπιν συμφωνίας με τον φορέα φιλοξενίας.

 

 

 

Τι προσφέρει το πρόγραμμα φιλοξενίας;

 • χορηγία 3.000 ευρώ
 • 4.000 ευρώ για τα έξοδα παραγωγής
 • Κάλυψη εξόδων διαμονής και μετακίνησης
 • δυνατότητα επαγγελματικής καθοδήγησης από ειδικούς στον χώρο του πολιτισμού
 • …δείτε την πλήρη λίστα στο www.emare.eu/call.emare.eu

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ιστοσελίδα emare.eu/ call.emare.eu, επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους, σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και μια αρχική πρόταση του έργου/πρότζεκτ που θα ήθελαν να αναπτύξουν κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής φιλοξενίας.

 

First Previous  Εμφάνισε 1 από 206 σελίδες   Next Last