Τρίτη 7 Απριλίου 2020
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Art Residencies σε Δομές Ψυχικής Υγείας: Γνωριμία με την καλλιτεχνική πρακτική ως Θεραπεία / Λήξη προθεσμίας 26 Ιανουαρίου 2018

 

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ

Πατησίων 42, 106 82 Αθήνα

Τηλ.: 210.3897 159 career@asfa.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Art Residencies σε Δομές Ψυχικής Υγείας»: Γνωριμία με την καλλιτεχνική πρακτική ως Θεραπεία"

 Το projectαφορά την εφαρμογή τηςκαλλιτεχνικής πρακτικής ως θεραπείας  από φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ  σε μονάδες ψυχικής υγείας (κέντρα ημέρας, οικοτροφεία, προστατευόμενα διαμερίσματα, ΣΥΔ) σε άτομα με αυτισμό, ψυχικές παθήσεις ή νοητική στέρηση και διοργανώνεται για τρίτη χρονία από το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και τον Κοινωνικό Φορέα Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ".

Στην περιγραφόμενη δράση ως «ArtResidenciesσε Δομές Ψυχικής Υγείας», φοιτητές καλλιτέχνες της ΑΣΚΤ επισκέπτονται δομές ψυχικής υγείας στην Αθήνα και με την επίβλεψη θεραπευτών ή εργοθεραπευτών των δομών και του επιβλέποντα οργανωτικού υπεύθυνου του project, εικαστικού Νίκου Καναρέλη, υλοποιούν συναντήσεις σύντομου χρονικού διαστήματος με τα μέλη. Ο φοιτητής καλλιτέχνης αναλαμβάνει να προτείνει ένα conceptπάνω στο οποίο θα συντονιστεί η ομάδα των μελών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα συλλογικό έργο. Το έργο κάθε ομάδας καθώς και τα στιγμιότυπα της υλοποίησης του, θα εκτεθούν.

·        Ο φοιτητής θα λάβει βεβαίωση συμμετοχής και συστατική επιστολή, η οποία θα είναι χρήσιμη για μελλοντική εξειδίκευση στη θεραπεία μέσω τέχνης.

·        Ο φοιτητής λαμβάνει μια αξιολόγηση από τον επιβλέποντα θεραπευτή της δομής ως feedbackγια τις συναντήσεις.

·        Τα αποτελέσματα του projectκαι τα στιγμιότυπα της υλοποίησης του θα εκτεθούν.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ PROJECT:  2 Μήνες (περίπου 40 ώρες)

·        8 ώρες συνάντηση εκπαίδευσης - προετοιμασίας με ψυχολόγο- ψυχίατρο στα γραφεία της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ.

·        3 ώρες προετοιμασίας-προσαρμογής χωρίς την παρουσία μελών στο περιβάλλον της δομής (οικοτροφείο, κέντρο ημέρας).

·        δύο ή τρεις συναντήσεις των τριών ωρών για κάθε φοιτητή για την υλοποίηση του projectμε τα μέλη στην κάθε δομή

·        προετοιμασία των συλλογικών έργων προς έκθεση από τον φοιτητή (8-16 ώρες). Εργασία εκτός δομών, ευέλικτες ημερομηνίες.

 

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων  26 – Ιανουαρίου - 2018 

Για το projectθα επιλεγούν 12 φοιτητές μέσα από συνέντευξη. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ προηγούνται άτομα που παρακολουθούν  το μάθημα "Διδακτική της Τέχνης".

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :     

Νίκος Καναρέλης, 6945928178, ώρες 5 – 9,

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :     

Email:  nkanarel@hotmail.com

επιστροφή