Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών από την ARTWORKS με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ARTWORKS

ME ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 

 

Η ARTWORKS, ένας νέος οργανισμός που έχει ως στόχο την οικονομική στήριξη καλλιτεχνών 25 έως 35 ετών και την ενθάρρυνση της επαγγελματικής τους εξέλιξης, ξεκινά από σήμερα τη δράση της. Το εγχείρημα υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο  πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την «Επανεκκίνηση και την Ενίσχυση των Νέων».

Το πρώτο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών (SNFArtist Fellowship Program) της ARTWORKS θα ενισχύσει 60 καλλιτέχνες, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, που δραστηριοποιούνται σε ένα από τα παρακάτω πεδία:

Εικαστικές τέχνες:ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, performance, εικαστικό βίντεο, πολλαπλά και νέα μέσα, ψηφιακές μορφές τέχνης.

Κινούμενη εικόνα:μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation.

Κάθε καλλιτέχνης θα λάβει το ποσό των 6.000 ευρώ και παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε σεμινάρια, workshops και masterclasses από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, με σκοπό την ανάπτυξη επιπρόσθετων δεξιοτήτων και την ανταλλαγή απόψεων.

Σε βάθος χρόνου, η ARTWORKS επιδιώκει να οικοδομήσει ένα δυναμικό δίκτυο μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά και μετά το πέρας της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα. Επίσης, στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασιών με άλλα ιδρύματα και φορείς της πολιτιστικής κοινότητας, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν νέες ευκαιρίες για τους καλλιτέχνες, ώστε να διευρύνουν την καλλιτεχνική τους δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι αιτήσεις για τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος θα ξεκινήσουν στις 5 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 26 Ιανουαρίου 2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στο www.art-works.grκαι στη σελίδα της ARTWORKS στο www.facebook.com/Artworks.Fellowship.Program.

 

ARTWORKS       

Ιπποκράτους 9, 10679 Αθήνα

210 3647065

contact@art-works.gr            

 

                    

                    

                    

 

επιστροφή