Τρίτη 14 Ιουλίου 2020
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Το Δ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ. διοργανώνει επίσκεψη στο «Μουσείο Κέρινων Προπλασμάτων Ανδρέας Συγγρός» | Τρίτη 27 Μαρτίου 11:30 π.μ.

 

 

Το Δ΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Α.Σ.Κ.Τ. διοργανώνει επίσκεψη στο

«Μουσείο Κέρινων Προπλασμάτων Ανδρέας Συγγρός»

 

ΤΡΙΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 11:30 π.μ.

 

Σημείο συνάντησης η πλαϊνή είσοδος του Νοσοκομείου "Ανδρέας Συγγρός", επί της λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου, έναντι εισόδου ξενοδοχείου Caravel, στις 11:15. 

 

Στην επίσκεψη θα γίνει ξενάγηση στο Μουσείο, στο οποίο εκτίθενται 1660 προπλάσματααφροδισίων και δερματικών νόσων, όπως σύφιλη, βλεννόρροια, κονδυλώματα, ψώρα και καρκίνος του δέρματος, τα οποία κατασκευάσθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένους τεχνίτες εκ των οποίων ο σημαντικότερος είναι ο απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος. Ο Μητρόπουλος διορίσθηκε το 1912 ως προπλασματοποιός και φιλοτέχνησε πάνω από 2000 προπλάσματα εκ του φυσικού. Η συλλογή των ανατομικών προπλασμάτων του Μουσείου,3η σε μέγεθος στον κόσμο, χρησιμοποιήθηκε, κυρίως, για την εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής, καταδεικνύοντας τη μεγάλη σημασία της οπτικής εικόνας και της οπτικής μνήμης στη διδασκαλία και στην εκμάθηση της Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας με την τεράστια ποικιλία μορφολογικών παραλλαγών. Τα εκθέματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον υπό την οπτική του σύγχρονου εικαστικού γίγνεσθαι όπου η Τέχνη βρίσκεται σε διάλογο με την Επιστήμη.

Πληροφορίες:

Κωνσταντίνος Κανταρτζής6932653366 & drkantartzis@gmail.com

επιστροφή