Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στο We Αre All Cities: Electricities | Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 14.00

We Αre All Cities: Electricities

Επιμέλεια: Εύα Κέκου

 

*ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
*ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: Αρχή Βεΐκου 1, Κουκάκι
*ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: 17.15
*ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ: 10 

*ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο weareallcities@gmail.com(Deadline: Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 14.00)

*ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑΣ ως προς τις συμμετοχές αναλόγως με την ημέρα του e-mailσυμμετοχής. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι αυστηρά δέκα άτομα.

*ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Φορέστε άνετα παπούτσια/αθλητικά. 

*ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στο χώρο συγκέντρωσης οι συμμετέχοντες θα υπογράφουν φόρμα συμμετοχής για παραχώρηση άδειας βιντεοσκόπησης των προσώπων τους και της φωνής τους για τη δημιουργία του έργου, το copyrightτου οποίου ανήκει στον δημιουργό.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί το έργο “We Αre All Cities: Electricities” του εικαστικού/ακαδημαϊκού Βασίλη Ψαρρά, σε επιμέλεια της θεωρητικού πολιτισμού/επιμελήτριας Εύας Κέκου. Το έργο αποτελεί μια επιτόπια συμμετοχική performanceγια κάμερα, με συμμετοχή 10 συνοδοιπόρων, καθοδηγούμενη από ένα φωτεινό λαμπτήρα χειρός ως άμεση οπτικοποίηση της προσωπικής τους μνήμης στο δημόσιο χώρο αλλά και της φωνής τους ως μέσο επικοινωνίας αυτής.
Ο Ψαρράς δημιουργεί τις συνθήκες για τη γέννηση μιας ψυχογεωγραφικής ποιητικής “κατάστασης” η οποία θα εξελιχθεί στους δρόμους και τις γειτονιές στο Κουκάκι με προορισμό το Λόφο Φιλοπάππου. 
Το φώτισμα των λαμπτήρων ως ένδειξη γέννησης προσωπικής μνήμης αλλά και oλόγος τους στοχεύουν να δημιουργήσουν μια φωτεινή συμπόρευση με ποιητικές και πολιτικές προεκτάσεις. Ακολουθώντας την πολιτιστική τροχιά των εννοιών του flaneur και της ψυχογεωγραφίας, το έργο εξερευνά την επιτελεστική και αισθητηριακή σχέση μεταξύ του περιπατητή και του αντικειμένου - έχοντας ως αφετηρία τις έννοιες του μέρους, της πόλης και και την γεωποιητικής.

 

 

 

 

 

 

 

επιστροφή