Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συλλογικό εικαστικό έργο-εγκατάσταση GIVING στο πλαίσιο του PlatformProject | Λήξη προθεσμίας 28 Απριλίου 2018

Η οµάδα WEDO καλεί σε συµµετοχή καλλιτέχνες για το συλλογικό εικαστικό έργο-εγκατάσταση GIVING, σε οργάνωση και επιµέλεια Μάιρας Στέφου. Το έργο θα παρουσιασθεί ως παράλληλο δρώµενο στο πλαίσιο του PlatformProject, στο κτίριο της ΑΣΚΤ, στην πρώην βιβλιοθήκη, Πειραιώς 256, 17-20 Μαΐου 2018.

 

CONSEPT: Το σύµπαν είναι µια ενιαία ενότητα αποτελούµενη από το ίδιο υλικό, το οποίο διέπεται από κοινούς κανόνες και επικοινωνεί ενεργειακά και δυναµικά. Η έλλειψη επίγνωσης αυτής της συνθήκης από τον άνθρωπο τον έχει οδηγήσει σε κοινωνικό ατοµικισµό και ψυχική αποµόνωση. Η φιλοσοφία του «εγώ» αντί του «εµείς» ακυρώνει την δυνατότητα ατοµικής ευτυχίας η οποία µπορεί να επιτευχθεί µόνο µέσω της ευτυχίας του συνόλου του οποίο το άτοµο αποτελεί αναπόσπαστο τµήµα.  Σε µια προσπάθεια να σχολιάσουµε τα παραπάνω, οι καλλιτέχνες-άτοµα ενωνόµαστε σε µία οµάδα, και  δηµιουργούµε ένα συλλογικό ενιαίο έργο το οποίο θα προσφέρουµε στο κοινό χωρίς αντάλλαγµα, ως κατάθεση χρόνου (10 ηµέρες) και ως προϊόν αυτής της κατάθεσης, θέλοντας να συµβάλλουµε συµβολικά στην ένωση του συνόλου, και να αντιδράσουµε στην κοινωνική και πολιτισµική κατάρρευση, καταλύοντας την κλασσική ελιτίστικη σχέση καλλιτέχνη – θεατή και καταργώντας την περιοριστική οικονοµική δοσοληψία. Η συνύπαρξη και η συνδηµιουργία έχουν ως αποτέλεσµα µια εικαστική δράση µε καλλιτεχνική ποικιλοµορφία καθώς και την ένταξη της ταυτότητας ως ετερότητα (προσωπική, υφολογική, επωνυµίας-ανωνυµίας, ηλικιακή) σε ένα πλαίσιο κοινής διάθεσης, στοιχεία που δεν αποτελούν συνήθη πρακτική σε οµαδικές εικαστικές διοργανώσεις.

 

PROJECT: Κάθε  καλλιτέχνης καλείται να συµµετέχει µε 10 έργα 25εκ  x25εκ σε χαρτί, ύφασµα, µουσαµά, µε ελεύθερη επιλογή τεχνικής και υλικών (ζωγραφική, κολάζ, φωτογραφία, κείµενο κλπ) στα οποία θα αναγράφονται  (µπροστά κατά προτίµηση) όνοµα, ηµεροµηνία και ο τόπος στον οποίο δηµιουργήθηκαν. Τα έργα θα προσαρµοστούν σε κύβους από φελιζόλ 25εκ x25εκ οι οποίοι θα αποτελέσουν µία ενιαία εγκατάσταση . Κάθε κύβος θα έχει έργα 5 διαφορετικών καλλιτεχνών στις 5 πλευρές και στην 6η θα υπάρχει χαρτί µε αρίθµηση κύβου και το λογότυπο οµάδας-project. Η εγκατάσταση θα παρουσιαστεί ολόκληρη την ηµέρα των εγκαινίων, και την εποµένη οι κύβοι θα χαριστούν στο κοινό, όπως θα έχει ανακοινωθεί. Η διαδικασία αποχώρησης των κύβων-έργων θα καταγραφεί (όνοµα παραλήπτη και τόπος προορισµού) και θα φιλµογραφηθεί, και τις επόµενες 2 ηµέρες το αποτέλεσµα θα παρουσιάζεται στον χώρο σε χάρτες µε τα σηµεία προορισµού και σε βίντεο προτζέκτορα. Κατά την διάρκεια της έκθεσης του έργου  θα µαζευτεί χρηµατικό ποσό από το κοινό το οποίο θα προσφερθεί σε φιλανθρωπική οργάνωση.

 

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΩΝ: Τα έργα θα πρέπει να τα παραδώσετε σε φάκελλο µε το όνοµά σας Τετάρτη 2 Μαΐου Πέµπτη 3 Μαΐου και Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, 12:00-16:00 στο εργαστήριο του Πάνου Χαραλάµπους, στην ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256, Ρέντης

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Απευθυνθείτε στην facebookσελίδαWedoη στοτηλ.: 6975874930

 

ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στέλνετε µε µύνηµα

το e-mailκαι το τηλέφωνό σας στην facebookσελίδαWedo

https://www.facebook.com/Wedo-208619216555791/

 

 

επιστροφή