Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Nobody´s Place / Nowhere´s Map | Α.Σ.Κ.Τ. | Δ' Εργαστήριο Ζωγραφικής | 20 Ιουνίου στις 12 μ.μ.

Για δείτε την αφίσα πατήστε εδώ

Το Nobody´sPlace/Nowhere´sMapείναι ένα συλλογικό έργο που στοχεύει στην εξερεύνηση  ερωτημάτων που προκύπτουν λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης και τοποθεσίας σχετικά με την κρίση, την αντίσταση και το γίγνεσθαι, μέσα από την δημιουργία ενός πολιτικού μύθου που σχηματίζει ένα διαδραστικό, πολυεπίπεδο χάρτη. Παρόλο που κάθε στρώμα του χάρτη έχει τη δική του υλικότητα και υφή, το κείμενο, η εικόνα και το βίντεο προέκυψαν και αναπτύχθηκαν μέσω της αλληλεπίδρασης που τροφοδότησε την σταδιακή δημιουργία του χάρτη. Το παραπάνω κείμενο και η πόλη της Αθήνας είναι τα εναρκτήρια σημεία από τα οποία αυτός γεννιέται. Ζητήθηκε από κάθε δημιουργό να διαλέξει μία λέξη από το κείμενο και ένα μέρος που σημασιοδοτείται από αυτή. Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις με τους δημιουργούς αποτελούν τα ζωντανά μέσα που ενεργοποιούν την συν-δημιουργία του χάρτη, μέσα από τις οποίες προκύπτουν σχέσεις και συμφωνίες, καθώς και εντάσεις κι ανταγωνισμοί.  Το Nobody´sPlace/Nowhere´sMapεπιχειρεί να μεταφράσει αυτά σε ένα απτό έργο τέχνης από και μέσα του οποίου να συζητηθεί συλλογικά το πολιτικό ενδεχόμενο αυτού του μύθου, καθώς και να δοκιμαστεί η επιθυμία γι’ αυτό.

                                                                                                                                    

Η έκθεση παρουσιάζει το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, η οποία συνέβη στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2018. Το Nobody´sPlace/Nowhere´sMap, όμως, δεν είναι σε καμια περίπτωση ένα κλειστό εγχείρημα. Ο τελικός σκοπός του είναι να εξυπηρετήσει ως μια μηχανή, ανοιχτή στην κατασκευή συλλογικών φαντασιώσεων και αναπαραγωγών αντίθετης πολιτικής ισχύος. Αυτό είναι ένα εργαλείο, που θα μοιραστεί και θα επαναπροσδιοριστεί, με σκοπό να προκαλέσουμε  τα ηγεμονικά αφηγήματα και να αναλάβουμε δράση μέσα σε όλη την επικρατούσα κατάσταση. Θα θέλαμε λοιπόν να σας προσκαλέσουμε σε μία ανοιχτή συζήτηση πάνω σε αυτό το εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια της έκθεσης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στις 20 Ιουνίου και ώρα 12μμ.

 

Ιδέα: Isabel Gutierrez Sanchez, Jorge Martin Garcia, Yukari Sakata

Η YukariSakata(σκηνοθέτης θεάτρου και εικαστικός) και ο JorgeMartínGarcía(αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης) συνεργάζονται τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι οι συγγραφείς του “DearGullivers”, το οποίο προβλήθηκε στο ισπανικό περίπτερο για την XVIΜπιενάλε Αρχιτεκτονικής στην Βενετία (2018). Το έργο, το οποίο αναπτύχθηκε μέσα από μια σειρά κεφαλαίων σε διαφορετικές τοποθεσίες της Ιαπωνίας και των Ηνωμένου Βασιλείου, διερευνά τον «τόπο» ως ένα δίκτυο αποτελούμενο από επικοινωνούσες αφηγήσεις, οι οποίες προέρχονται από διαφορετικά συμφραζόμενα και βρίσκονται σε συνεχή αλλαγή. Η IsabelGutierrezSanchez(αρχιτέκτονας και ανθρωπολόγος), η οποία κάνει έρευνα πάνω στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους παροχής φροντίδας στην Αθήνα, συμμετέχει μαζί τους σε αυτό το νέο εγχείρημα.

 

Συντονιστής: Γιώργος Σταματάκης

 

Δημιουργοί:

 

TakakoAbe

Σπυριδούλα Ασημάκη

AraBogosian

RafikaChawishe

Κωνσταντίνα Οικονόμου

Θωμάς Γκαλάτος

Στέλιος Καπετανάκης

Μαρία Καρακίτσου

Κωνσταντίνος Κωτσής

OdetteKouzou

Γαληνή Λαζάνη

Ισαβέλλα Μαργάρα

Τατιάνα MayΚαλλέργη

Λουϊζα Παπαγγέλου

Κατερίνα Παπαζήση

Χριστίνα Σγουρομύτη

Μαριάννα Στεφανίτση

Ελένη Τσαμαδιά

Αντώνης Βασιλάκης

Βάλια Παπαστάμου

επιστροφή