Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών της ΑΣΚΤ: "Σεληνομετρία" σεμινάριο για το αυθεντικό βιβλίο ως εικαστική πρακτική

σεληνομετρία: σεμινάριο για το αυθεντικό βιβλίο ως εικαστική πρακτική.

 

Στο σεμινάριο που θα γίνει στο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών της ΑΣΚΤ από τις 20-3 ως τις 5-4 2019 (6 συναντήσεις, Τετάρτη και Παρασκευή 4 - 8 μ.μ.), η ομάδα του δρυοκολάπτη (Ευριπίδης Παπαδοπετράκης / Πανταζής Τσέλιος) επιχειρεί την κατάρτιση ενός σύγχρονου εικαστικού καταλόγου - χάρτη ο οποίος θα αφορά στο αστρικό σώμα της σελήνης.

 

Το workshop περιλαμβάνει παρουσίαση πρακτικών και εργαλείων (έρευνα, σχεδιασμός, τυπογραφία, βιβλιοδεσία) ως προτάσεις σχετικές με τον ρόλο του χειροποίητου εντύπου στην σύγχρονη τέχνη.

 

Με βάση την Ουρανομετρία, βιβλίο του 17ου αιώνα του Γιόχαν Μπάγερ, το οποίο αποτέλεσε έναν «ουράνιο άτλαντα» και περιλάμβανε μεταξύ άλλων χάρτες αστερισμών, επιχειρείται η διασκευή του όρου με την ονομασία Σεληνομετρία.

 

Εκμεταλλευόμενοι τον αριθμό των συμμετεχόντων, παρατίθενται ετερογενείς προσεγγίσεις όπου τελικά συναντώνται και στελεχώνουν ένα αυθεντικό βιβλίο, κατασκευασμένο με τη συνεργασία του δρυοκολάπτη και των συμμετεχόντων φοιτητών.

 

Το workshop περιλαμβάνει παρουσίαση πρακτικών και εργαλείων (παρουσίαση, έρευνα, σχεδιασμός, τυπογραφία, βιβλιοδεσία) ως προτάσεις σχετικές με τον ρόλο του χειροποίητου εντύπου στην σύγχρονη τέχνη.

 

Πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 20-3, 4 μ.μ., Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών ΑΣΚΤ.

 

Δρυοκολάπτης - Πληροφορίες και Links

 

Facebook

https://www.facebook.com/Δρυοκολάπτης-Driokolaptis-1568707216552687/

 

Instagram

https://www.instagram.com/driokolaptisgrafik/?hl=en

 

Συνεντεύξεις - Δημοσιεύσεις

https://www.lifo.gr/articles/book_articles/209630/kyriaki-lifo-dryokolaptes-dyo-eikastikoi-xrisimopoioyn-poy-ftiaksoyn-vivlia-erga-texnis

 

https://www.redbull.com/gr-el/driokolaptis-eikastiko-didumo-euripidis-papadopetrakis-pantazis-tselios-art

 

https://greka.lifo.gr/art_culture/oute-mera-choris-grammi/

επιστροφή