Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ 20Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020: Η οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ στο πλαίσιο των δράσεων της για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ προκηρύσσουν Διαγωνισμό πρωτότυπου σ

Αθήνα,  18 Δεκεμβρίου 2019

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ: ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 

Η οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ στο πλαίσιο των δράσεων της για ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ προκηρύσσουν:

 

Διαγωνισμό έργων

για τους ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Α.Σ.Κ.Τ.

 

Οι φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών καλούνται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό έργου με σκοπό την χρήση αυτού ως πρωτότυπο σχέδιο τσάντας “Waterbags” που θα κυκλοφορήσει προς πώληση σε επιλεγμένα σημεία στην Ελλάδα. Από τα κατατεθειμένα έργα των φοιτητών θα επιλεγούν δέκα. Η επιλογή των έργων θα γίνει από τριμελής επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από μέλος ΔΕΠ της ΑΣΚΤ, καθώς και από τον εικαστικό Αντωνάκη Χριστοδούλου και την γκαλερίστρια Δάφνη Ζουμπουλάκη. Τα δέκα προαναφερθέντα έργα θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία της Άγονης Γραμμής Γόνιμης, ενώ τα υπόλοιπα θα επιστραφούν στους δημιουργούς. Όλα τα επιλεχθέντα σχέδια (10) θα εφαρμοστούν και θα κυκλοφορήσουν  στις τσάντες “Waterbags” από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Οι συμμετέχοντες με την κατάθεση του έργου τους συναινούν, εφ’ όσον αυτό είναι ένα από τα δέκα που θα επιλεχθεί, να χρησιμοποιηθεί από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, όπως περιγράφεται στο παρόν.

 

 

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του προϊόντος οι ακριβείς διαστάσεις του πατρόν της τσάντας είναι 1,46 x0,52μ. Επειδή το ορθογώνιο ύφασμα ράβεται σαν “origami”, προτείνουμε το σχέδιο σας να μην έχει κάποιο κεντρικό θέμα. Καθώς δεν είναι σίγουρο το ποιο ακριβώς θα είναι το κέντρο της τσάντας, προτείνουμε τα έργα να έχουν μια πιο ελεύθερη μορφή ή κάποιο μοτίβο που να επαναλαμβάνεται.

 

Κάθε τσάντα φέρει μέσα το όνομα του εκάστοτε καλλιτέχνη στο συνοδευτικό καρτελάκι, καθώς και ορισμένα στοιχεία του. Οι τσάντες θα κυκλοφορήσουν από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2020. Με το πέρας των πωλήσεων θα γίνει ένα κάλεσμα όλων των συνεργατών (Καλλιτέχνες και Σημεία Πώλησης), όπου μετά από απόφαση των φοιτητών, των οποίων τα έργα έχουν επιλεγεί, θα ανακοινώσουμε που θα πάνε τα έσοδα από τις συγκεκριμένες τσάντες. Η προβολή του προϊόντος θα γίνει στον ιστότοπο μας και στα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Instagramόπου θα συνοδεύεται πάντα με το όνομα του εκάστοτε δημιουργού.

 

Τρόπος συμμετοχής διαγωνισμό:

●      Τα έργα που θα κατατεθούν θα πρέπει να είναι ψηφιακά

●      Τα αρχεία μορφής, rgb/ 300 dpiκαι σε μορφή pdfή tifή eps

●      Διάσταση ψηφιακού αρχείου: 52 cmx146 cm

●      Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να καταθέσει μέχρι 1 έργο ως την 20η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στο  geroulanou@waterbags.gr

 

Η οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών της δράσεων εμπνεύστηκε τις επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες Waterbags(http://waterbags.gr) ένα “πράσινο” προϊόν διττής ωφέλειας, που στοχεύει στην καλλιέργεια των περιβαλλοντικών αξιών και στην αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων. Σκοπός της Άγονης Γραμμής Γόνιμης είναι η ενδυνάμωση των κοινωνικών δεσμών για τα μέλη των τοπικών κοινωνιών μέσα από την συνύπαρξη, τη συνεργασία και τη συλλογική δημιουργία. Τα προγράμματα υλοποιούνται από το 2007 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 1100 επισκέψεις σε 97 απομακρυσμένες περιοχές.

 

Ξεκινώντας το 2018, οι Waterbags, δημιουργήθηκαν με σκοπό να καλυφθούν ανάγκες των τοπικών κοινωνιών απομακρυσμένων περιοχών. Τα έσοδα από τις πωλήσεις χρηματοδοτούν προγράμματα που έχουν σκοπό την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την υγεία. Οι Waterbagsείναι ένα ελληνικό προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον, μιας και είναι κατασκευασμένες από 100% βαμβάκι.

 

Σημαντικοί δημιουργοί της σύγχρονης τέχνης σχεδιάζουν για εμάς πρωτότυπα σχέδια τα οποία μετά κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Ενδεικτικά, το 2019 είκοσι καταξιωμένοι καλλιτέχνες και νέοι δημιουργοί επιμελήθηκαν αποκλειστικά 31 νέα σχέδια, ανάμεσά τους ο Γιάννης Βαρελάς, ο Αντωνάκης Χριστοδούλου αλλά και η Ζωή Γαϊτανίδου.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες από τις προηγούμενες συνεργασίες μας. Μαζί με την Oxbellyκαι το Ίδρυμα Καπετάν – Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλουδημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο σχέδιο από την εικαστικό Βίκυ Σταματοπούλου, με σκοπό τα κέρδη από τις πωλήσεις του σχεδίου να χρηματοδοτήσουν δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα σχολεία της Μεσσηνίας. Από την συνεργασία αυτή θα πραγματοποιηθούν 16 εκπαιδευτικά εργαστήρια σε 8 σχολεία του νομού Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, το Generation2.0 θα υλοποιήσει εργαστήρια που θα εξοικειώσουν τους μαθητές με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες. είναι ένα παιχνίδι γνώσεων με τίτλο “DiversityVolcano”. Έπειτα, το VeryYoungContemporaryArtθα φέρει σε επαφή τα παιδιά με σύγχρονες μορφές καλλιτεχνικές έκφρασης. Και τέλος  τα εργαστήρια της αρχαιολόγου και μουσειολόγου Ειρήνης Πυρπάσου, που τα σχεδίασε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και έχουν ως κύριο άξονα το θέατρο. 

 

Με θέμα «Τι είναι ο κόσμος για εσάς με ένα σχέδιο και ένα χρώμα» (slideεδώ να προβάλλεται η τσάντα) οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Καρύστου άφησαν την φαντασία τους ελεύθερη και δημιούργησαν τα δικά τους πρωτότυπα σχέδια για τις Waterbags. Μέσα από τον σχεδιασμό και την κατασκευή τα παιδιά ενίσχυσαν την δημιουργικότητα τους και έγιναν βασικός κρίκος μιας διαδικασίας που απέφερε έσοδα στο σχολείο. Με τα χρήματα που συλλέχθηκαν από την συγκεκριμένη τσάντα θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς εργαστήρια ρομποτικής για τους μαθητές του σχολείου.

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά  συνεχίζουμε την συνεργασία μας με το SantoMarisOiaLuxurySuites& Spa. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος θα εξοπλιστούν με υλικοτεχνικό και αθλητικό εξοπλισμό τα Επαγγελματικά Λύκεια της Σαντορίνης αλλά και το γυμνάσιο της Θηρασιάς. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών με το εργαστήριό του “Θαλάσσια Ρύπανση” θα ενημερώσει τους μαθητές για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα θαλάσσια απορρίμματα. Το SciHighStemTeam, με το εργαστήριο “Ναυπηγώντας μια Παραλία”, θα ενημερώνει τους μαθητές για την επιτακτική σημασία του καθαρισμού των ωκεανών. Τέλος, με τον πρωτότυπο τίτλο του εργαστηρίου τους “Φτιάξε και εσύ ένα airbee’n’bee”, ο φορέας “TheBeeCamp” έχει σκοπό να αναδείξει την σημασία των μελισσών για το οικοσύστημα.

 

Τέλος η εικαστικός Χαρά Μαραντίδου σχεδίασε για εμάς μια μοναδική τσάντα Waterbagγια το CycladesPreservationFund. Το σχέδιο ήταν εμπνευσμένο από τις ξερολιθιές, τα απόκρημνα βράχια και το πιο χαρακτηριστικό φυτό των Κυκλάδων, την κάπαρη. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από αυτή την συνεργασία θα χρηματοδοτήσουν την δημιουργία ενός βοτανικού κήπου με αυτοφυή φυτά στο Δημοτικό σχολείο της Κιμώλου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα για τους μαθητές του σχολείου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν από δύο φορείς. Από το “BeeCamp” με εργαστήριο “Φτιάξε και εσύ ένα airbee’n’bee” και από το MedCulture. Το MedCultureθα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία στοχεύουν μέσω της κηπουρικής να ενημερώσουν τους μαθητές για αξίες που αφορούν τη διατροφή, την υγεία και το περιβάλλον.

 

Από τα κέρδη των γενικών πωλήσεων τις περσινής χρονιάς θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δωρεές. Αρχικά επιλέξαμε δύο καταπράσινα νησιά του Αιγαίου με υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιών  ώστε να ενισχύσουμε τα πυροσβεστικά κλιμάκια τους. Το ένα είναι το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και το άλλο το Πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σκοπέλου. Συγκεκριμένα αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τους, θα εφοδιάσουμε με ειδικό ρουχισμό αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό το κλιμάκιο της Σαμοθράκης. Στο κλιμάκιο της Σκοπέλου θα γίνει η δωρεά ενός νέου αυτόματου εξωτερικού φορητού απινιδωτή, ένα εργαλείο το οποίο είναι απαραίτητο για την χορήγηση πρώτων βοηθειών. Παράλληλα στην Σκόπελο,  αποδεχόμενοι αίτημα του 2ο νηπιαγωγείου του νησιού θα πραγματοποιηθεί δωρεά ενός πολυμηχανήματος για τις ανάγκες του. Επίσης την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου στην Τήνο θα γίνει μια σειρά μαθημάτων ρομποτικής. Τέλος περνάμε σε μια άλλη δωρεά που αφορά μια ηλικιακή ομάδα που γενικά έχει παραμεληθεί από προγράμματα εταιρικης κοινωνικής ευθύνης, αλλά για εμάς την ομάδα των Waterbags, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ταξιδεύουμε, λοιπόν, στην Κίμωλο, όπου θα πραγματοποιηθεί δωρεά στο Αφεντάκειο Ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1907. Μία από τις κυριότερες δράσεις του είναι η επαναλειτουργία του Οίκου Περιθάλψεως της Κιμώλου και για αυτό το λόγο θα υποστηρίξουμε τις εργασίες επαναλειτουργίας του. Ευχαριστούμε πολύ για αυτή την συνεργασία τον πρόεδρο του ιδρύματος κύριο Σωτήρη Στανωτά καθώς μας τιμά με την παρουσία του εδω σήμερα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά και με το προϊόν προτείνουμε να ανατρέξετε στο siteμας (http://waterbags.gr) ενώ για τις δράσεις της οργάνωσης Άγονης Γραμμής Γόνιμης μπορείτε να ανατρέξετε στα siteμας, «Ενέργεια για ζωή ταξιδεύει», Eco– literacyκαι στο Facebookτης οργάνωσης. 

 

 

Για όποια περαιτέρω πληροφορία παρακαλούμε, όπως επικοινωνήσετε στο 2130886364 ή στο geroulanou@waterbags.gr

 

επιστροφή