Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Διαγωνισμός αποφοίτων ΑΣΚΤ για συμμετοχή σε ομαδική έκθεση στο Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πρώην Αποθήκες Καμπά του Δήμου Παλλήνης / Υποβολή αιτήσεων ως 20 Μαίου 2012 (02/05/2012)

 

Αρ. πρ  573 / 2.5.2012

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνηςκαι το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών προκηρύσσουν

 

διαγωνισμό για την συμμετοχή αποφοίτωντης Α.Σ.Κ.Τ. στην ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο “Διάλογος #1: Ανθρώπινη Κατάσταση”

στο  Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πρώην Αποθήκες Καμπά στην

Κάντζα του Δήμου Παλλήνης.

 

 

Διάλογος #1: Ανθρώπινη Κατάσταση

 

Η ανθρώπινη κατάσταση ως αντικείμενο μελέτης απασχόλησε και απασχολεί τις ανθρωπιστικές επιστήμες και την φιλοσοφία σε μια προσπάθεια να απαντηθούν θεμελιώδη ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης και ύπαρξης.

 

Η ανθρώπινη περιέργεια, η αναζήτηση της γνώσης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής έχουν ως βασικό στόχο την κατάκτηση της ευτυχίας.

 

Εν όψει των παγκόσμιων προβλημάτων και αλλαγών, εμφανίζονται εμπόδια στη δημιουργία μιας ειρηνικής, δίκαιης και ευτυχισμένης κοινωνίας. Συνεχίζει όμως ο άνθρωπος να ζει με την ελπίδα πως θα είναι κύριος της ζωής του;

 

Η παρούσα  έκθεση επιδιώκει μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών να σκιαγραφήσει τα περίπλοκα και σπουδαία ζητήματα της ανθρώπινης κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται στην παρούσα ιστορική περίοδο. Μια περίοδο όπου το  προσωπικό, το  εργασιακό, το  κοινωνικό και το πολιτικό βρίσκονται σε συνεχή επαναδιαπραγμάτευση και επαναπροσδιορισμό.

 

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί το έργο έως τεσσάρων (4) καλλιτεχνών.

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών των τριών τελευταίων ακαδημαϊκών ετών (2008-2009, 2009-2010 και 2010-2011).

 

Η επιλογή των συμμετεχόντων καλλιτεχνών γίνεται από πενταμελή επιτροπή που αποτελείται από εκπροσώπους του Δήμου Παλλήνης και μέλη Δ.Ε.Π. του Εικαστικού Τμήματος της Α.Σ.Κ.Τ. 

 

Το έργο των καλλιτεχνών επιλέγεται βάση της θεματικής της έκθεσης.

 

Ο κάθε καλλιτέχνης εκτός της συμμετοχής του στην έκθεση υποχρεούται να παρουσιάσει το έργο του σε μία ωριαία διάλεξη στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Παλλήνης.

 

Η έκθεση θα συνοδεύεται από έντυπη και ψηφιακή (.pdf) έκδοση καταλόγου ο οποίος θα περιλαμβάνει ενημερωτικό κείμενο ως προς τη θεματική της έκθεσης, κείμενα και φωτογραφίες παρουσίασης των έργων των συμμετεχόντων καλλιτεχνών καθώς και βιογραφικά σημειώματα.  

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να στέλνουν τις προτάσεις τους σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή στο Γραφείο Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ. (elenakar@asfa.gr/ Πατησίων 42, 10682, Αθήνα / Τ: 210.3897159) ως την Κυριακή 20 Μαΐου 2012.

 

Οι προτάσεις συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνουν:

 

- Γενική περιγραφή του καλλιτεχνικού έργου (artist statement)

- Κείμενο τεκμηρίωσης της θεματικής συγγένειας με το πλαίσιο της έκθεσης

- Φωτογραφίες ή λεπτομερή προσχέδια του έργου

- Σύντομο βιογραφικό

 

Η κριτική επιτροπή θα συνεδριάσει την Πέμπτη 24 Μαΐου και τα αποτελέσματα πρόκειται να κοινοποιηθούν άμεσα μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης της Α.Σ.Κ.Τ (www.dasta.asfa.gr) και της ιστοσελίδας της Κ.Ε.Α.Π.Π.Δ.Π.

 

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 23 Ιουνίου

Διάρκεια έκθεσης: ως Σάββατο 14 Ιουλίου

 

 

 

επιστροφή
Όσες ανακοινώσεις δεν φέρουν το λογότυπο του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, έχουν συνταχθεί από τον αντίστοιχο Φορέα, ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου τους. Το Γραφείο Διασύνδεσης φροντίζει μόνο για την αναδημοσίευσή τους.