Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

  

 

 

 

  

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Balkans Beyond Borders στη γειτονιά: Ιστορίες από το Παγκράτι και τον Άγιο Αρτέμιο (24/02/2020)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Balkans Beyond Borders στη γειτονιά:  Ιστορίες από το Παγκράτι και τον Άγιο Αρτέμιο

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός στις Γειτονιές» μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, o δύο φορές βραβευμένος πανευρωπαϊκά οργανισμός Balkans Beyond Borders (BBB) σας προσκαλεί να δημιουργήσετε τις δικές σας διαδραστικές διαδρομές στο Παγκράτι και τον Άγιο Αρτέμιο, το μήνα Μάρτιο. Πάρτε μέρος στο Balkans Beyond Borders στη γειτονιά:  Ιστορίες από το Παγκράτι και τον Άγιο Αρτέμιο!

 

Θες να μάθεις περισσότερα για τη περιοχή του Παγκρατίου και του Άγιου Αρτέμιου δημιουργώντας βιωματικές ιστορίες και πολιτιστικές διαδρομές; Γίνε ένας blogger του δρόμου!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι κρύβει ένας δρόμος, ένα κτήριο, μία οδός, ένας άνθρωπος, μία γειτονιά ολόκληρη; Σου αρέσει να διηγείσαι ιστορίες με το κινητό σου, τη φωτογραφική μηχανή, το γράψιμο ή με  άλλους τρόπους; Εμείς σου δίνουμε την ευκαιρία να εκφραστείς και να παρουσιάσεις τη δική σου διαδρομή στο Παγκράτι και τον Άγιο Αρτέμιο. Οι πραγματικές ιστορίες είναι δίπλα μας. Αρκεί κάποιος να τις ανακαλύψει για να τις μάθουμε καλύτερα! 

Πάρε μέρος στα δημιουργικά εργαστήρια του ΒΒΒ το Μάρτιο στο Παγκράτι!! 

Οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα κληθούν να συμμετάσχουν (ατομικά ή ομαδικά) και να  (συν)δημιουργήσουν διαφορετικές «διαδρομές» στο Παγκράτι/Άγιο Αρτέμιο μέσω της τεχνοτροπίας street-blogging. Μέσα από βιωματικά και δημιουργικά εργαστήρια οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βασικές δεξιότητες γύρω από τις μεθόδους καταγραφής και αφήγησης, ενώ θα λάβουν και τεχνική υποστήριξη γύρω από τη φωτογραφία, το βίντεο, την ηχογράφηση ή και άλλες τεχνικές πολυμορφικής αφήγησης. Θα εμπνευστούν, τέλος, από συζητήσεις γύρω από το θέμα της ταυτότητας της γειτονιάς, τις σημερινές προκλήσεις και μελλοντικές αλλαγές προκειμένου να δημιουργήσουν και να καταγράψουν τις δικές τους πολιτιστικές διαδρομές. Τα εργαστήρια θα λάβουν χώρα στο Scrow theater μέσα στο μήνα Μάρτιο.

Στο τέλος του προγράμματος ένας διαδραστικός χάρτης διαφορετικός από τους άλλους θα δημιουργηθεί με βάση τις διαδρομές και θα παρουσιαστεί σε ανοιχτή εκδήλωση στο Μουσείο Γουλανδρή. Στη συνέχεια όλες οι διαδρομές θα φιλοξενηθούν στο διαδικτυακό χώρο του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων και του Balkans Beyond Borders δίνοντας τη δυνατότητα σε μελλοντικούς χρήστες να τις ακολουθήσουν.

Για να λάβετε μέρος συμπληρώστε την αίτηση μέχρι τις 25/2.Η τελική επιλογή θα είναι αποτέλεσμα της αξιολόγησης των αιτήσεων με τελικό αριθμό έως 30 συμμετέχοντες ή ομάδες.

 Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα της δράσης θα βρείτε στοFacebook event. 

 

Spyridoula Loukopoulou 

BBB Team 

M: +306959551130

E: spyridoula.louk@balkansbeyondborders.eu

S: http://www.balkansbeyondborders.eu/

A: Praxitelous 26, 10561, Athens, Greece

επιστροφή
Όσες ανακοινώσεις δεν φέρουν το λογότυπο του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, έχουν συνταχθεί από τον αντίστοιχο Φορέα, ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου τους. Το Γραφείο Διασύνδεσης φροντίζει μόνο για την αναδημοσίευσή τους.