Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

  

 

 

 

  

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΗΝ 31Η ΜΑΡΤΙΟΥ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. για συμμετοχή σε διαγωνισμό δημιουργίας εικαστικών έργων εμπνευσμένων από τα αντικείμενα της συλλογής του «Αρχείου Κουνάδη» (05/03/2020)

     ΑΡΧΕΙΟ ΚΟΥΝΑΔΗ

    Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

    Αρχείου-Μελετών-Εκδόσεων-Εκδηλώσεων

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΗΝ 31Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Πρόσκληση

 

εκδήλωσης ενδιαφέροντος φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για συμμετοχή σε διαγωνισμό δημιουργίας εικαστικών έργων εμπνευσμένων από τα αντικείμενα της συλλογής του «Αρχείου Κουνάδη» με χορήγηση ενός (1) βραβείου  με χρηματικό έπαθλο στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών του «Εικονικού Μουσείου Αρχείου Κουνάδη»

Το «Αρχείο Κουνάδη» στο πλαίσιο δημιουργίας του «Εικονικού Μουσείου Αρχείου Κουνάδη», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το «Εργαστήριο Σχεδίασης Διαδραστικών Συστημάτων» του «Πανεπιστημίου Αιγαίου» με δωρεά του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», πρόκειται να χορηγήσει ενός (1) βραβείου με χρηματικό έπαθλοσε φοιτητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το «Αρχείο Κουνάδη» αποτελεί τον πλέον εμπεριστατωμένο και οργανωμένο φορέα που λειτουργεί ως Κέντρο Έρευνας & Μελέτης της Ελληνικής Δισκογραφίας των 78 στροφών. Έχει ως βασικό στόχο τη συλλογή, έρευνα, καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση των τραγουδιών και της εν γένει μουσικής των Ελλήνων, καθώς και οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Αποτελείται από σπάνιο υλικό, το οποίο με κεντρικό άξονα τη μουσική αποτυπώνει ποικιλοτρόπως και σε διαφορετικά πεδία τον 20ό αιώνα, με έμφαση στην περίοδο 1900-1960.

Αντικείμενο της υποτροφίας είναι η δημιουργία νέων έργων, οποιασδήποτε μορφής και είδους, εμπνευσμένων από τα 6.200 αντικείμενα της συλλογής του «Αρχείου Κουνάδη» τα οποία έχουν ψηφιοποιηθεί, τεκμηριωθεί και αναρτηθεί στο «Εικονικό Μουσείο Αρχείου Κουνάδη».

Τα τεκμήρια του «Εικονικού Μουσείου Αρχείου Κουνάδη» είναι προσβάσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://www.vmrebetiko.grκαι περιλαμβάνουν:

 • 2.820 ηχογραφήματα από δίσκους 78 στροφών
 • 2.211 έντυπες και χειρόγραφες παρτιτούρες της περιόδου 1900-1980
 • 46 συνεντεύξεις δημιουργών, στιχουργών, τραγουδιστών, μουσικών, απόγονων ή συγγενών τους κ.ά.
 • 167 φωτογραφίες
 • 622 καρτ-ποστάλ
 • 34 μηχανήματα αναπαραγωγής του ήχου (3D)
 • 20 μουσικά όργανα(3D)

 

Οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι οι ακόλουθοι:

α) Οι υποψήφιοι πρέπει έχουν γίνει δεκτοί για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στην ΑΣΚΤ.

β) Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν:

   α.  Ένα εικαστικό έργο, οποιασδήποτε μορφής και είδους, εμπνευσμένο από τα αντικείμενα της συλλογής του «Αρχείου Κουνάδη» που βρίσκονται αναρτημένα στο Εικονικό Μουσείο Αρχείου Κουνάδη (https://www.vmrebetiko.gr), το οποίο παραδίδεται στην οδό Πειραιώς 256, στο γραφείο επιστατών ως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 όπως περιγράφεται παρακάτω,

 

  β. Συμπληρωμένη βεβαίωση παράδοσης έργου σε μορφή word(.doc) (για να συμπληρώσετε την αίτηση πατήστε εδώ):

 1. Μία αίτησηθα πρέπει να είναι επικολλημένη εσωτερικά στη συσκευασία του έργου, συνοδευόμενη από μία τυπωμένη φωτογραφία του έργου

 

 1. Η δεύτερη αίτησηθα πρέπει να αποσταλεί στο career@asfa.grσυνοδευόμενη από μία ηλεκτρονική φωτογραφία του έργου (ως 2MB)

 

 1. Στη συσκευασία του έργου θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του διαγωνιζόμενου.

 

 1. Εάν το έργο είναι σε ψηφιακή μορφή (π.χ. βίντεο) παραδίδεται με τον προαναφερόμενο τρόπο σε stick(το οποίο επιστρέφεται) ή αποστέλλεται με e-mailστο career@asfa.gr(αν είναι σχετικά υψηλής μικρού όγκου δεδομένων) ή μέσω wetransfer(αν είναι μεγάλου όγκου). Και σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται η Βεβαίωση παράδοσης έργου (βλ. α).

 

Το ύψος του βραβείου/χρηματικού επάθλου ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ και θα χορηγηθεί ως το τέλος του έτους 2020. Το ποσό θα καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του υποτρόφου σε δύο ή τρεις δόσεις.

Στους υποψήφιους παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο που στεγάζεται το Αρχείο Κουνάδη και στα φυσικά τεκμήρια της συλλογής κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους του Αρχείου (τηλέφωνο επικοινωνίας 6948 561403 καθώς και kounadisarchive@gmail.com)

Ο υποψήφιος θα επιλεγεί κατόπιν αξιολογήσεως από επιτροπή που θα συστήσουν τα αρμόδια όργανα της ΑΣΚΤ σε συνεργασία με το «Αρχείο Κουνάδη» σε εύλογο χρονικό διάστημα και η απόφαση επιλογής θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του «Αρχείου Κουνάδη» καθώς και στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ, ενώ ο επιλεχθείς θα ενημερωθεί και εγγράφως.

Για το Αρχείο Κουνάδη

O  Πρόεδρος

Λεονάρδος Κουνάδης

 

επιστροφή
Όσες ανακοινώσεις δεν φέρουν το λογότυπο του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, έχουν συνταχθεί από τον αντίστοιχο Φορέα, ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου τους. Το Γραφείο Διασύνδεσης φροντίζει μόνο για την αναδημοσίευσή τους.