Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

  

 

 

 

  

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΫ (12/05/2020)

΄Εκθεση“Sculpture by the Sea, Bondi”

Σύδνεϋ, Αυστραλία (22.10-08.11.2020)

Υποτροφία σε σπουδαστή ή απόφοιτο Σχολής Καλών Τεχνών από την Ελλάδα

 

Η υποτροφία

Μέλη της ελληνικής παροικίας του Σύδνεϋ, υπό την αιγίδα και τον συντονισμό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Σύδνεϋ και σε συνεργασία με την έκθεση “Sculpture by the Sea, Bondi”, προτίθενται, καθόσον η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού το επιτρέψει, να προσφέρουν υποτροφία 20.000 δολαρίων Αυστραλίας σε φοιτητή ή απόφοιτο (εντός 10 ετών από την απόκτηση του πτυχίου) πανεπιστημιακού επιπέδου Σχολής Καλών Τεχνών στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην έκθεση “Sculpture by the Sea, Bondi” που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 Οκτωβρίου και 8 Νοεμβρίου 2020, μέσω μιας επαγγελματικής και ανεξάρτητης διαδικασίας επιλογής. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως τις 17 Μαΐου 2020, 11.59μμ (AustralianEasternStandardTime) στην ιστοσελίδα της έκθεσης (https://sculpturebythesea.com/info/for-artists/bondi-submissions-2/).

 

Η υποτροφία καλύπτει αρωγή για τις ακόλουθες δαπάνες: Αεροπορικό εισιτήριο μετ’ επιστροφής στην οικονομική θέση, διαμονή, έξοδα διαβίωσης, συμβολή στην κατασκευή του γλυπτού, κόστος εγκατάστασης, απεγκατάστασης και συντήρησης του γλυπτού, κόστος αποστολής του γλυπτού από την Ελλάδα στο Σύδνεϋ και κόστος επιστροφής του.

 

Πιθανότητα αναβολής της έκθεσης

Αν κριθεί απαραίτητο λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού, η έκθεση μπορεί να αναβληθεί για το τέλος του 2020 ή ή έως τις αρχές Μαΐου 2021.

 

Ιστορικό της έκθεσης

Η ΄Εκθεση “SculpturebytheSea, Bondi” είναι μια υψηλού προφίλ ετήσια καλλιτεχνική εκδήλωση που ελκύει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Η εντυπωσιακή παράκτια διαδρομή μήκους δύο χιλιομέτρων, μεταξύ της παραλίας Bondiκαι της παραλίας Tamarama, είναι η μεγαλύτερη ελεύθερη για το κοινό έκθεση γλυπτικής στον κόσμο. Με περισσότερα από 100 γλυπτά, η ΄Εκθεση "SculpturebytheSea, Bondi" είναι μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση στο καλλιτεχνικό ημερολόγιο της Αυστραλίας, προσελκύοντας 450.000 επισκέπτες.

 

Στόχος

Η ελληνοαυστραλιανή κοινότητα του Σύδνεϋ, διατηρώντας στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, επιδιώκει, μέσω αυτής της υποτροφίας, να προβάλει το καλλιτεχνικό ταλέντο των Ελλήνων και να συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό κόσμο.

 

Παράλληλο Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Ενόσω βρίσκεται στο Σύδνεϋ, ο επιτυχών υποψήφιος θα συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα «Προσκεκλημένου Καλλιτέχνη" το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει:

• Μαθήματα (masterclasses)

• Διαλέξεις

• Ομιλία σε δείπνο για συγκέντρωση χρημάτων (fundraisingdinner)

• Ομιλία σε ελληνικά δευτεροβάθμια σχολεία

• Επίσκεψη στο Κολλέγιο Καλών Τεχνών (προς επιβεβαίωση)

• Συνεντεύξεις ή σύντομα άρθρα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Πληροφορίες

Οι υποψήφιοι καλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΄Εκθεσης “Sculpture by the Sea, Bondi”  και να διαβάσουν προσεκτικά τους Όρους και Προϋποθέσεις Υποβολής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ΄Εκθεση ή το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ στην ηλεκτρονική διεύθυνση grgencon.sid@mfa.gr).

 

επιστροφή
Όσες ανακοινώσεις δεν φέρουν το λογότυπο του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, έχουν συνταχθεί από τον αντίστοιχο Φορέα, ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου τους. Το Γραφείο Διασύνδεσης φροντίζει μόνο για την αναδημοσίευσή τους.