Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

"Επεκτείνοντας την Αντίληψη, Επεκτείνοντας την Δράση" Σεμινάριο Ψηφιακών Τεχνών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών / Δευτέρα 2 Ιουλίου - Τρίτη 10 Ιουλίου (25/06/2012)

 

Επεκτείνοντας την Αντίληψη, Επεκτείνοντας την Δράση
 
 
Σεμινάριο Ψηφιακών Τεχνών στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, με διδάσκοντες από τα το Ιόνιο Πανεπιστήμια, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Μακεδονίας, την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το ΤΕΙ Αθήνας.
 
Ημερομηνίες: Δευτέρα 2 Ιουλίου - Τρίτη 10 Ιουλίου (9 ημέρες)
Τόπος: Εργαστήριο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Ψηφιακές Μορφές Τέχνης” της ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256, Τ.Κ. 18233 Αγ. Ι. Ρέντης.
Κόστος: 120 Ευρώ. (Εξαιρούνται μέλη πολυτέκνων οικογενειών ή οικογενειών με εισόδημα κάτω των 10000 Ευρώ ανά έτος).
 
 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, καλλιτέχνες, ερευνητές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν νεες τεχνικές και μεθόδους ανάπτυξης διαδραστικών έργων με ψηφιακά μέσα. Διδάσκονται τεχνικές προγραμματισμού ήχου, γραφικών και αισθητήρων καθώς και τεχνικές δημιουργίας και μοντάζ κινούμενης εικόνας. Τα εργαλεία που θα διδαχθούν είναι:
 
Processing http://processing.org/
Arduino http://www.arduino.cc/
SuperCollider http://supercollider.sourceforge.net/
openFrameworks http://www.openframeworks.cc/
Cinder++ http://libcinder.org/
 
 
Το σεμινάριο αποτελείται από σειρά διαλέξεων και πρακτικών ασκήσεων (tutorials). Προβλέπει την ανάπτυξη πρωτοτύπων έργων από τους συμμετέχοντες με χρήση των παραπάνω εργαλείων. Οι συμμετέχοντες συνεργάζονται ανά ομάδες, και το κάθε άτομο αναλαμβάνει ρόλο ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και το επίπεδο γνώσεων.
 
Προ­ϋποθέσεις συμμετοχής:
 
Δεν είναι απαραίτητες γνώσεις προγραμματισμού. Στο σεμινάριο θα διδαχθεί ο προγραμματισμός για καλλιτεχνικά έργα σε βασικό επίπεδο αρχαρίων Συνίσταται ο κάθε συμμετέχων να φέρει μαζί του έναν υπολογιστή
(laptop) για την δική του εξάσκηση
 
 
Δήλωση συμμετοχής:
Παρακαλούμε στείλτε τα εξής στοιχεία μέσω email στο ntaniela@gmail.com για την εγγραφή σας:
Ονοματεπώνυμο, Σπουδές, Επάγγελμα, Στοιχεία επικοινωνίας: email, αριθμός τηλεφώνου.
 
Πληροφορίες: Γιάννης Ζάννος 6977280656, Άρης Μπέζας 6942016431, Ντάνα Παπαχρήστου 6974962673
 
 
Λίστα διδασκόντων
 
Γιάννης Ζάννος (SuperCollider, openFrameworks, Cinder) Φώτης Ραφτόπουλος  (3d Modeling) Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (Processing, Kinect) Αρης Μπέζας (openFrameworks, Cinder, SuperCollider) Ελένη Μούρη (Animation) Βασίλης Μπούζας (Animation, graphics, μεικτά έργα) Δημήτρης Γινοσάτης (Θεωρία Μέσων) Κωνσταντίνος Τηλιγάδης (3d Graphics, μεικτά έργα) Άρης Κοέν (Arduino, sensors) Άγγελος Φλώρος (Arduino, sensors)
 
Βοηθός:
Martin Carlé (SuperCollider)
επιστροφή
Όσες ανακοινώσεις δεν φέρουν το λογότυπο του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, έχουν συνταχθεί από τον αντίστοιχο Φορέα, ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου τους. Το Γραφείο Διασύνδεσης φροντίζει μόνο για την αναδημοσίευσή τους.