Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Πρακτική Άσκηση στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής (29/08/2012)

Πρακτική Άσκηση στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής
Πρακτική Άσκηση στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής
Πρακτική Άσκηση στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 δύο φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών υλοποίησαν πρακτική άσκηση στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής. Η κ. Ελένη Πολυχρονάτου, Εικαστικός και Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης ΑΣΚΤ και επιβλέπουσα των φοιτητών στο Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής αναφέρει:

"Στην εκπαίδευση της τέχνης εφαρμόσαμε ένα πρόγραμμα του οποίου εξακριβώσαμε ήδη τις αρετές.
 

Η βάση: συλλογικότητα. Στη διάδοση των αρχών και των ιδεών της συλλογικότητας οι μαθητές όλου του γυμνασίου δημιούργησαν 2 έργα - ένα ψηφιδωτό και ένα μεταλλικό γλυπτό - με σκοπό να διδαχθούν τεχνικές δημιουργίας αλλά κυρίως να διδαχθούν την ενότητα και τη συνεργασία μεταξύ τους.

Δημιουργήσαμε ένα ψηφιδωτό σε σχήμα μάνταλα με διαστάσεις 70 Χ 70 εκ και ένα ζωόμορφο γλυπτό σε μορφή σαρανταποδαρούσας και με υλικό το σύρμα, όπου κάθε μικρή ή μεγαλύτερη ομάδα παιδιών υλοποιούσε και ένα μέρος αντίστοιχα.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μια εκπαίδευση στη συλλογικότητα μέσα απο την τέχνη και τον πολιτισμό.
Το πρόγραμμα αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την σύνδεση του σχολείου με την Ανωτάτη σχολή Καλών Τεχνών και την πρακτική άσκηση των φοιτητών Νίκου Πεξομάτη και Γεωργίας Διονυσίου στην διδακτική εμπειρία της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.
"

επιστροφή