Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα:«Σχέση τέχνης και ψυχοθεραπείας» για φοιτητές και αποφοίτους ΑΣΚΤ - Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 2:30 στην ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256) (25/10/2012)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Η Μονάδα Εφήβων και Νέων ΑΤΡΑΠΟΣ - ΟΚΑΝΑ με την συνεργασία του

Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ και την  υποστήριξη της ΑΣΚΤ

στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργανώνουν  με θέμα

 «Η Θεραπεία των εξαρτήσεων.  Η τέχνη  ως θεραπευτικό εργαλείο»

 

καλούν τους φοιτητές και τους αποφοίτους της ΑΣΚΤ να παρακολουθήσουν

σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα:

 

«Σχέση τέχνης και ψυχοθεραπείας: τα εργαστήρια έκφρασης σε δομές

ψυχικής υγείας και οι ψυχοθεραπείες μέσω τέχνης.

Παρουσίαση του μοντέλου της ΑΤΡΑΠΟΥ.»

 

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στις 2:30 στο Θέατρο της ΑΣΚΤ-Πειραιώς 256

 

Στόχος της δίωρης αυτής ενημέρωσης είναι η ευαισθητοποίηση των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών στους διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης τέχνης και ψυχοθεραπείας σε πλαίσια ψυχικής υγείας (Κέντρο Ημέρας, Μονάδες Εσωτερικής Διαμονής, εξωτερικά ιατρεία ή Κέντρα Ψυχικής Υγιεινής και Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα, ξενώνες κ.α). Θα αναφερθούμε διαδοχικά: στα εργαστήρια εργοθεραπείας και στο ρόλο τους στην καλλιέργεια δεξιοτήτων και στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των μελών μέσω της ανακάλυψης και αξιοποίησης των δημιουργικών δυνατοτήτων τους.-στα εργαστήρια ελεύθερης έκφρασης, όπου η τέχνη λειτουργεί ως μια «άλλη γλώσσα» μέσω της οποίας τα μέλη δίνουν συμβολική μορφή στις ψυχικές τους αναπαραστάσεις και επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με τους δυνητικούς αποδέκτες του έργου τους-στις ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας μέσω τέχνης, όπου η καλλιτεχνική αποτύπωση σκέψεων συναισθημάτων, θεματικών που απασχολούν τα  μέλη συνοδεύονται σε δεύτερο χρόνο από «ανοιχτή» συζήτηση της ομάδας, όπου ο καθένας μιλά τόσο για το προσωπικό του βίωμα όσο και  για τους συνειρμούς που του ανακινούν τα έργα των άλλων μελών.

            Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν με αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα, αφού περιγραφούν τα διάφορα εργαστήρια που διεξάγονται στην ΑΤΡΑΠΟ εστίαση στο εργαστήρι εικαστικής έκφρασης και ο ρόλος του καλλιτέχνη-εμψυχωτή στο καθένα από αυτά. Επίσης, θα αναφερθούμε στο πώς οι καλλιτέχνες-εκπαιδευτές ή εμψυχωτές συνεργάζονται με την ομάδα των θεραπευτών.

 

επιστροφή
Όσες ανακοινώσεις δεν φέρουν το λογότυπο του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, έχουν συνταχθεί από τον αντίστοιχο Φορέα, ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου τους. Το Γραφείο Διασύνδεσης φροντίζει μόνο για την αναδημοσίευσή τους.