Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
Ελληνικά
English
Αυξήστε το μέγεθος του κειμένου Μειώστε το μέγεθος του κειμένου Επαναφορά προεπιλεγμένου μεγέθους
ΕγγραφήΕίσοδος
ΔΑΣΤΑ

 

"εικονΟποιηση" - 13 νέοι ποιητές συν-ομιλούν με 27 νέους εικαστικούς καλλιτέχνες Γ΄Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ / Εκδόσεις Γαβριηλίδης/ 3-15 Νοεμβρίου 2012 (30/10/2012)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

εικονΟποιηση

13 νέοι ποιητές συν-ομιλούν με 27 νέους εικαστικούς καλλιτέχνες

Γ΄Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ / Εκδόσεις Γαβριηλίδης

 

Στο δεύτερο εξάμηνο του 2011-12, με τη συνδρομή του εικαστικού, καθηγητή της ΑΣΚΤ, Μάριου Σπηλιόπουλου, άρχισε ένα πειραματικό εργαστήριο «αγωνίας για την έκφραση». Σ’ αυτή τη βάση, 13 νέοι ποιητές, με εκδοτική παρουσία στην ελληνική ποιητική σκηνή, συναντήθηκαν με 27 νέους εικαστικούς καλλιτέχνες, σπουδαστές του Γ’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ. Οι εικαστικοί εμπνεύστηκαν από τα ποιήματα των συγκεκριμένων ποιητών και παρήγαγαν εικόνες-έργα. Από την πλευρά τους οι ποιητές μίλησαν και έγραψαν για τα εικαστικά έργα, συμμετείχαν στη δημιουργία τους. Το ομαδικό πνεύμα υπερίσχυσε, προέκυψε συν-ομιλία, κατέληξε σε δημιουργικό όμιλο, ποιητών και ζωγράφων.  Αυτή η δημιουργική συνύπαρξη-συνδημιουργία παρήγαγε ένα πολύτιμο κράμα από εικόνες και κείμενα, το οποίο θα παρουσιαστεί σε δύο ενότητες στο artbarPoems‘nCrimesτων Εκδόσεων Γαβριηλίδης .

Θα κυκλοφορήσει Κατάλογος με όλο το υλικό της Έκθεσης και τα κείμενα των συν-δημιουργών.

Η Έκθεση θα χωριστεί σε δύο ενότητες:

Η πρώτη ενότητα θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ. Τη βραδιά των εγκαινίων θα μιλήσει ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας. Οι εικαστικοί θα διαβάσουν τα ποιήματα από τα οποία εμπνεύστηκαν. Συντονίζει ο Μάριος Σπηλιόπουλος.

Διάρκεια  Έκθεσης Α΄ενότητας έως τις 15 Νοεμβρίου.

Η δεύτερη ενότητα της Έκθεσης θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ. Τη βραδιά των εγκαινίων οι ποιητές θα διαβάσουν ποιήματά τους και θα μιλήσουν για τα έργα των εικαστικών. Συντονίζει ο Μάριος Σπηλιόπουλος.

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες

Αδαμοπούλου Δήμητρα, Αθάνατος Στέφανος, Αϊναλής Χρήστος,  Αλεξανδρής Αλέξανδρος, Βάρθης Φώτης, Βουδηγάρη Ναταλία, Βούλα Στέλλα, Ευαγγελίδου Όλγα, Καραγιάννη Τάνια, Καρακωνσταντή Βάσω,  Κάτζα Αγάπη, Λιόντου Αιμιλία, Μαραβέλας Νεκτάριος, Μαριόγλου Βερόνικα, Μάρκου Λαμπρινή ,Μάσσος Κώστας, Παπαδοπετράκης Ευριπίδης, Παπαμαργαρίτης Κωνσταντής, Προφήτης Παναγιώτης, Σούμα Αλίκη ,Στριμπάκος Παναγιώτης, Τοπαλίδης Νίκος, Τσάκαλος Βασίλης, Τσέλιος Πανταζής, Χατζημιχαήλ Φωτεινή, Ψαραδέλη Αλεξία

και οι ποιητές

Αθανάσιος Θανάσης, Αρβανίτης Παναγιώτης, Γκέκα Εσμεράλδα, Γρίβα Άννα, Ειρηνάκης Νίκος, Ζουμπούλη Τζέλικα, Κατσοπούλου Μαρία, Κορρέ Αγγελική, Μελιδώνης Ανέστης, Πουλάκος Νέστορας, Σεφερλής Ηλίας, Τσίρκας Ιωάννης

 

Διάρκεια ΄Εκθεσης Β΄ενότητας έως την 1η Δεκεμβρίου.

Artbar“Poems‘nCrimes”, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (λίγα μέτρα από το μετρό), τηλ. 210 3228839

Ώρες λειτουργίας 10π.μ.-10μ.μ εκτός Κυριακής

 

επιστροφή
Όσες ανακοινώσεις δεν φέρουν το λογότυπο του Γραφείου Διασύνδεσης ΑΣΚΤ, έχουν συνταχθεί από τον αντίστοιχο Φορέα, ο οποίος φέρει και την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου τους. Το Γραφείο Διασύνδεσης φροντίζει μόνο για την αναδημοσίευσή τους.